VR en AR in het hoger onderwijs

bron: Onderwijsland.com
EINDHOVEN - Zeg je digitalisering in het onderwijs, dan zeg je blended learning, hybrid learning en virtual classrooms. Termen die je inmiddels steeds vaker hoort in het hoger onderwijs. En wat dacht je van virtual reality en augemented reality in het hoger onderwijs? Zie je het al voor je? VR-brillen in de klas? Wij namelijk wel!
Op dit moment groeien virtual reality (VR) en augmented reality (AR) ontzettend hard. Deze technologieën hebben in het bedrijfsleven al flink wat veranderingen teweeggebracht en nu duiken ze ook steeds vaker op in het hoger onderwijs. In het hoger onderwijs? Het onderwijs is van nu is ouderwets en achterhaald, toch? Absoluut niet! Juist het onderwijs heeft het afgelopen jaar laten zien dat het onwijs flexibel is. En dankzij VR en AR kun jij de betrokkenheid van je studenten aanzienlijk verbeteren en het leerproces aangenamer, boeiender en effectiever maken. Dus kom maar op met die VR-brillen!
Virtual Reality
Laat je studenten op afstand kennismaken met lab faciliteiten, train je medicijnstudenten virtueel door chirurgische ingrepen te simuleren, laat je rechtenstudenten pleiten in een virtuele rechtbank of stuur je studenten archeologie virtueel naar een opgraving om ervaring op te doen.
Artificial Intelligence (AI)
Koppel het adaptief online lesmateriaal aan het niveau en tempo van de individuele student. De AI ‘leert’ van elke opdracht die een student maakt en past de volgende opdracht daarop aan.
Serious Gaming
Breng studenten lesstof en soft skills bij via een serious game. Eigenlijk gewoon een leermiddel in het jasje van een computerspel. Er bestaan inmiddels heel wat games die aansluiten op diverse opleidingen.
Gamification
Introduceer een motiverend spelelement in je lessen of colleges en laat studenten badges (ook wel microcredentialing genoemd) verdienen met hun voortgang in games of interactieve lesstof. Je deelt zo de stof op in overzichtelijke delen met elk hun leerdoel. Door ze badges te laten verdienen weet je precies waar je studenten blijven haken en wie er door de stof heenvliegt.
De toekomst van het hoger onderwijs
In de toekomst is ieder college een feestje. Bij wijze van spreken dan, hé. In ieder geval geen saaie lessen en dikke boeken meer. Je studenten kunnen namelijk met AR- en VR-oplossingen hun ideeën visualiseren. Ze kunnen daardoor sneller en efficiënter nieuwe kennis tot zich nemen. Jij kan daarnaast door de AR- en VR-oplossingen je studenten beter betrekken bij het leren. En niet te vergeten! Je studenten zijn daardoor ook nog eens langer en beter gemotiveerd vergeleken met huidige normale (saaie) onderwijs. Mocht je toch nog niet helemaal overtuigd zijn, zijn hier 6 redenen om digitaal te gaan!
Wil je daarnaast nog meer weten over het onderwijs van de toekomst en op werkelijk ALLES voorbereid zijn? Want die digitalisering kan best vermoeiend zijn. Download dan onderstaande whitepaper. Hier praten wij je helemaal bij en lees je wat je te wachten staat!
Bron: CTOUCH - partner Onderwijsland.com
Laatste nieuws
-
18 apr Noord-Drentse en Groningse scholen krijgen miljoenen euro's voor extra lessen
-
17 apr Scholen betalen graag voor cursus Foutloos Rekenen
-
17 apr Willem-Alexander en Máxima openen Koningsspelen
-
17 apr Hoogleraar: geef 16-jarige stemrecht bij Europese verkiezingen
-
16 apr Hoe draagt AI bij aan het leren van studenten én docenten?
-
16 apr Uitleg over sponsoring in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs
-
15 apr ISO en LKvV overhandigen manifest Collegegeldvrij Besturen aan de Tweede Kamer
-
15 apr Percentage vrouwelijke hoogleraren langzaam weer toegenomen
-
14 apr Strategisch HRM: Bouwen aan een Duurzame Toekomst in het Onderwijs
-
14 apr Diploma's in heel Europa erkennen zorgt voor meer uitwisseling van talent
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan