De duurzaamste digiborden voor jouw school

Scholen hebben de uiterst belangrijke taak om hun leerlingen alles over duurzaamheid te leren. Zij zijn tenslotte onze toekomstige leiders en beleidsmakers! Duurzaamheid is echter niet alleen iets voor toekomstige generaties. Stijgende energiekosten zijn een heet hangijzer in het onderwijs.

In 2023 werden scholen in het Verenigd Koninkrijk geconfronteerd met een ongelofelijke stijging van 600% in energiekosten - stel je dat eens voor op je eindejaarsrekening! Nouja, liever niet en daarom ontwerpen we onze touchscreens van begin tot eind duurzaam. Alles om ervoor te zorgen dat je energie wordt bespaard, je CO2-uitstoot wordt verminderd, je gras groen is en je met een gerust hart kan slapen. Lees verder om te ontdekken waarom onze interactieve schermen de duurzaamste zijn voor scholen.

CTOUCH Riva R2: duurzaam van fabriek tot klaslokaal

De CTOUCH Riva R2, ons vlaggenschipmodel voor het basis- en voortgezet onderwijs, is niet alleen de juiste keuze voor uw klaslokaal, het is ook de juiste keuze om uw duurzaamheidsdoelen te bereiken.

In het productontwerp is veel zorg besteed aan het duurzaamheidsaspect:

  • Dankzij Zero Air Gap-technologie is het glazenpaneel 3mm “dik” in plaats van 4mm.
  • De bezels zijn veel efficiënter geconstrueerd en hebben veel minder materiaal nodig (met betere bruikbaarheid zelfs!).
  • Omdat er minder materiaal wordt gebruikt, weegt de R2 gemiddeld 33% minder dan zijn voorgangers. Dat is flink wat kledingmaten...

Boven: verpakking van de CTOUCH Riva 1, onderaan van de Riva 2. Wat een verschil!

Links: Riva 1, Rechts: Riva 2. Zo plasticarm!

En verpakkingen:

  • De accessoiredoos is gemaakt met minder inkt. Uiteraard zag de full colour geprinte verpakking er geweldig uit, maar zeker niet optimaal duurzaam. Een offer dat we bereid waren te brengen voor de planeet.
  • De accessoiredoos bevat minder plastic dan ooit tevoren! Alle accessoires zitten los in de doos, behalve de afstandsbediening (dat is niet erg, sommigen van ons hebben gewoon extra bescherming tegen de wereld nodig).
  • Door de verpakking kleiner te maken en de laadefficiëntie te verbeteren, kunnen we veel meer Rivas per container vervoeren. Hoera voor bijna 30% minder CO2-uitstoot tijdens het transport!

En tot slot, in gebruik:

  • De schermmodus is standaard ingesteld op ecomodus, waardoor een hoop energie en geld wordt bespaard! Gemiddeld verbruikt de Riva R2 43% minder energie dan de concurrent. Hierdoor voldoet de R2 aan de Europese Ecodesign-richtlijnen, een leuk weetje voor klassen over de productvereisten van de Europese Unie.
  • Smart on/off. R2 gaat aan wanneer het een leerkracht of leerling in het klaslokaal detecteert en schakelt automatisch uit wanneer het na een lange schooldag helemaal alleen wordt gelaten.
  • Je kunt de back light uitschakelen. Vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk: tot 83%! Dat is echt bijna 100.
  • Je kunt timers instellen om de displays automatisch aan/uit te zetten op bepaalde momenten van de dag (we raden aan voor/na de les, niet tijdens de les).
  • Je kan Riva automatisch laten uitschakelen als er binnen X minuten geen bron wordt gedetecteerd.

Was dat alles? Neen, Riva R2 heeft dit en nog veel meer op papier staan. Vind in R2s Sustainability Passport alle informatie over gebruikte materialen en CO2-impact gedurende de gehele evenscyclus.

CTOUCH Riva D2: ook duurzaam :)

De CTOUCH Riva D2 is het kosteffectievere model en heeft daardoor iets andere kenmerken dan de R2. Wat duurzaamheid betreft, heb je niets te vrezen: deze klasgenoot deelt veel van de duurzaamheidsmaatregelen van de R2:

  • Ze zijn anders onder de motorkap, maar hetzelfde materiaal is gebruikt en dus minder verpakking in vergelijking met eerdere CTOUCH-modellen
  • D2 is ook standaard ingesteld op ecomodus!
  • Je kunt ook de back light dempen, timers instellen, brondetectie instellen
  • D2s Sustainability Passport een overzicht van de gebruikte materialen en de CO2-impact

Ontdek de CTOUCH Riva 2, de perfecte oplossing voor primair en secundair onderwijs

CTOUCH Neo: groen in gebruik

CTOUCH Neo voelt zich het beste thuis in een collegezaal. In het hoger onderwijs is Neo's gebruiksvriendelijke interface een uitkomst voor minder technologievaardige professoren die tot vorige week nog met krijtborden werkten. Het is ook een uitkomst voor sustainability officers, want het deelt veel van Riva's energiebesparende kenmerken:

  • Smart on/off
  • Eco-modus als standaard
  • Backlight uitzetten
  • Timers instellen
  • Brondetectie instellen

Bovendien heeft Neo ook een gereduceerde verpakking, een eenvoudige kartonnen accessoiredoos en een glazen paneel van 3 mm. Neem een kijkje in Neo's Sustainability passport voor meer informatie over de gebruikte materialen.

Neo is ook ontworpen om de tand des tijds te doorstaan: elk kwartaal worden de nieuwste Android-beveiligingspatches geïntegreerd in de firmware-update, zodat Neo maar liefst 10 jaar veilig en betrouwbaar te gebruiken blijft. Als Android niet langer wordt ondersteund, kan het besturingssysteem worden geüpgraded via een upgrade van de module of het moederbord.

Voelt goed & groen hé?

Ontdek de CTOUCH Neo, de eenvoudigste oplossing voor het hoger onderwijs.

Wil je nog meer duurzaamheid?

"Maar ik wil meer duurzaamheid! Ik ben Rupsje Nooitgenoegduurzaamheid! We moeten het juiste voorbeeld geven!!!" Maak je geen zorgen; dat hebben wij al voor je uitgevogeld. Redder van de planeet, maak kennis met CTOUCH Heartbeat. Met het CTOUCH Heartbeat As-A-Service programma haal je veel meer waarde uit je touchscreens, veel langer dan je denkt! Meld je interactieve touchscreens aan voor CTOUCH Heartbeat en ontvang tot 10 jaar garantie en een leven lang aan functionaliteit, beveiliging en firmware-updates. Oh, en? We planten een boom voor elk touchscreen in het programma.

 
 
Bron: CTOUCH - partner Onderwijsland.com

Meer over


Laatste nieuws