Hogeschool Utrecht bereidt studenten voor op de toekomst met CTOUCH touchscreens

Vanaf 2018 werkt CTOUCH nauw samen met de Hogeschool Utrecht (HU) om ervoor te zorgen dat hun docenten en studenten beschikken over uniforme leermiddelen die ze met gemak kunnen gebruiken - vandaag, morgen en nog vele jaren.

Hogeschool Utrecht campus
Hogeschool Utrecht campus

De hoofdlocatie van Hogeschool Utrecht is gelegen in het Utrecht Science Park, bestaande uit vijf onderwijs- en researchgebouwen die plek bieden aan 35.000 studenten en 3500 medewerkers. Voor de IT-afdeling is het van het grootste belang dat de docenten en leerlingen kunnen vertrouwen op onderwijsoplossingen die moeiteloos functioneren. De oplossing in kwestie? CTOUCH touchscreens! Op het Utrecht Science Park zijn 500 ( groeiend naar 700!) klaslokalen voorzien van een CTOUCH touchscreen.

Love at first sound

CTOUCH op de ISE in 2018
CTOUCH op de ISE in 2018

Laten we teruggaan naar 2018, toen de Hogeschool Utrecht op zoek was naar een update van hun leermiddelen: van niet-interactieve presentatieschermen naar interactieve touchscreens. Heuvelman Sound & Vision, HU’s vertrouwde AV-dealer en een de vertrouwde resellers van CTOUCH, raadde HU aan om CTOUCH te bekijken op de ISE, 's werelds toonaangevende AV-expo die dat jaar in Amsterdam werd gehouden. Daar op de CTOUCH stand was het ‘love at first sound’ met de CTOUCH Laser Sky, de voorganger van de Riva.

Laser Sky was iets nieuws en spannends in de wereld van grote interactieve displays: zelfs in klaslokalen van aanzienlijke omvang biedt het scherm uitstekend geluid, dankzij de geïntegreerde JBL-luidsprekers. Net zo spannend voor HU: de veiligheidskenmerken van Laser Sky. Als onderdeel van onze ontwerpfilosofie had Laser Sky volledig aanpasbare poorten en functionaliteiten zoals het uitschakelen van internettoegang en het instellen van een pincode. Security by design!

Bovendien was Laser Sky verkrijgbaar in verschillende schermformaten met exact dezelfde gebruikersinterface. Verschillende formaten konden in verschillende klaslokalen worden geplaatst, met dezelfde gebruikservaring - een droom werd waar voor standaardiseringsprocedures! De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en 7 jaar garantie waren ook zeer overtuigende argumenten om de sprong te wagen.

De voordelen van touch

De installatie van de Laser Sky werd mogelijk gemaakt met liefde en zorg door Heuvelman. De finishing touch was het aanbrengen van exact dezelfde set kleur gecodeerde kabels voor verschillende soorten aansluitkabels. Hierdoor zouden niet alleen docenten kunnen aansluiten, maar ook gastdocenten en studenten die wellicht allemaal verschillende soorten apparaten en aansluitmogelijkheden hebben.

De grootste uitdaging was om de leerkrachten te overtuigen van de touch-functionaliteiten. Voor instructie stelde HU het startscherm van het touchscreen in op een handleiding en er werden trainingsvideo's gemaakt. Langzaam maar zeker werden de touchscreens in de lessen geïntegreerd. Docenten brachten hun eigen apparaat mee, sloten het aan en voilà: de voordelen van touch waren binnen handbereik!

700 klaslokalen klaarstomen voor de toekomst

En deze liefdesroman was nog niet ten einde! Elke vier tot zeven jaar moet de AV-apparatuur binnen de HU worden geüpgraded. In de praktijk betekent dit dat elk jaar 100 van de 700 klaslokalen in aanmerking komen voor de nieuwste AV-technologie.

Dit betekent ook dat het van hoogste belang is dat lessen altijd kunnen doorgaan, ongeacht het model touchscreen in het klaslokaal. Hun onderwijs toekomstbestendig maken met touchscreens met dezelfde gebruikservaring, ongeacht de technische details, was prioriteit nr. 1.

De volgende generatie CTOUCH touchscreens werd geïntroduceerd: de CTOUCH Riva! De gebruiksvriendelijke CTOUCH Riva met zijn JBL-luidsprekers en uitstekende schrijfervaring was precies wat de IT-dokter heeft voorgeschreven.

Hoe mooi is het, dat we met CTOUCH alle touchscreen functionaliteiten kunnen standaardiseren om uniformiteit en gebruiksgemak te hebben binnen al onze klaslokalen?” – Peter de Zeeuw, IT Administrator AV middelen bij Hogeschool Utrecht

De CTOUCH Riva is een enorme technologische verbetering ten opzichte van de Laser Sky, maar met hetzelfde gebruiksgemak, een vergelijkbare interface en veiligheidsmaatregelen. Een andere verbetering inbegrepen bij de Riva is de EShare-applicatie, waarmee docenten hun laptopscherm draadloos kunnen delen.

Onderwijs moet altijd kunnen doorgaan, en het was dan ook niet mogelijk om alle Laser Sky's in één keer te vervangen door Riva’s toen het tijd was om de klaslokalen te voorzien van nieuwe touchscreens. Gelukkig behield en verbeterde de CTOUCH Riva alle geliefde functies van Laser Sky, hierdoor waren er geen transitieproblemen. Zowel CTOUCH Laser Sky als Riva worden nu zeer gewaardeerd door het personeel, zonder noemenswaardige problemen in al hun dienstjaren.

Samen digitaal en toekomstbestendig

De visie van Hogeschool Utrecht is om bij te dragen aan een innovatieve aanpak van uitdagingen op het gebied van gezondheid, technologie, veiligheid, klimaat en duurzaamheid door onderwijs te bieden aan jonge studenten en professionals. De visie van CTOUCH is om een blijvende glimlach te brengen door de beste interactieve ervaring te bieden voor samenwerking en kennisuitwisseling.

Door uniforme en veilige onderwijsoplossingen te bieden die gemaakt zijn om lang mee te gaan, hopen we waarde toe te voegen: aan leraren bij het lesgeven en aan het onderwijs voor leerlingen.

Onze volgende stap met HU: het verminderen van de werkdruk van het IT-personeel door HU te helpen ons Heartbeat As-A-Service programma te implementeren op hun CTOUCH Laser Sky en Riva touchscreens. Deze pilotstudie is in volle gang vanaf het najaar van 2022, met een verwachte einddatum in de zomer van 2023. We kijken ernaar uit om HU te blijven helpen bij dit project en vele andere die nog zullen volgen. Op de toekomst!

CTOUCH Riva 2, de opvolger van de CTOUCH Riva, is nu beschikbaar

 
 
 
Bron: CTOUCH - partner Onderwijsland.com

 

Meer over


Laatste nieuws