De beste apps voor lesgeven op een digibord

Lesgeven is moeilijk, maar maak je niet te veel zorgen: er zijn tal van apps om je onderwijsvaardigheden te verbeteren! Een beetje van jou, een beetje van de apps = laat je lessen in een oogwenk tot leven komen. Hier zijn de beste apps voor jou digibord om je studenten te betrekken.

EShare is een super eenvoudige draadloze schermdeeltoepassing. Super fijn ook: de volledige versie is al voorgeïnstalleerd op de CTOUCH Riva 2! De gebruikerservaring van EShare is natuurlijk en perfect geschikt voor jouw klaslokaal.

Om je EShare-sessie te starten, moet je de EShare-app installeren op je laptop/tablet/persoonlijke apparaat naar keuze. En hetzelfde geldt voor je studenten! EShare stelt studenten in staat om draadloos hun apparaat te delen met het touchscreen, ongeacht hun gekozen besturingssysteem. Windows, Android, Apple - allemaal zijn ze compatibel met EShare. Je kunt tot 9 apparaten tegelijk streamen en bekijken, wat zorgt voor een volledig inclusieve leersessie.

Lees meer over de voordelen van EShare

Kahoot!

Kahoot! stelt je in staat om gemakkelijk quizzen, peilingen en leerspellen te maken en te delen. Daag je studenten uit, test hun kennis en laat ze strijden om de hoogste plek op het scorebord.

Met Kahoot! kun je ook nieuwe onderwerpen introduceren, inhoud herzien en gegevens tonen voor beoordelingen. Daarom raden we deze app ook aan voor de lerarenkamer. Zelf organiseren wij maandelijks een quiz op kantoor bij CTOUCH, waarbij we onze collega's testen op hun kennis van C met behulp van Kahoot! :)

Microsoft Office 365

CTOUCH is officieel Microsoft Technology Partner! Ja, je leest het goed: we hebben er absoluutewuut voor gezorgd dat CTOUCH-touchscreens naadloos kunnen werken met 's werelds meest gebruikte Microsoft-toepassingen. Regelmatige gebruikers van MS Word, Excel, OneNote en PowerPoint zullen intuïtief hun weg weten te vinden in hun vertrouwde apps op een groot formaat touchscreen. Er is niets meer dat we kunnen zeggen dat je nog niet weet, gebruik deze apps zoals je wilt - aangevuld met aanraakmogelijkheden!

UboardMate CC

UboardMate CC stelt gebruikers in staat om notities te maken, te brainstormen en te onderwijzen met een scala aan ingebouwde tools. Deze tools zijn geschikt voor allerlei soorten vakken, van Wiskunde tot Aardrijkskunde, Wetenschap en meer. Je kunt lessen maken op je apparaat vanuit huis en ze vervolgens naadloos in de klas leveren met het voordeel van aanraakfunctionaliteit.

UboardMate CC ondersteunt alle gebruikelijke bestandstypen. Wil je je studenten een voorbeeld van een test laten zien in .pdf-formaat? Probeer je ze Excel te leren? Met UboardMate CC kun je je favoriete bestandsindeling importeren of ernaar linken. Het mag vanzelfsprekend zijn, maar ter verduidelijking: ja, ze werken met aanraking!

Ontdek alles over UBoardMate CC

Wikipedia

Heeft Wikipedia überhaupt een introductie nodig? De meest bekende open online encyclopedie is een van de meest gebruikte toepassingen in onderwijsomgevingen. Met de Wikipedia-app kun je door een eindeloze hoeveelheid informatie navigeren terwijl je deze live via een touchscreen aan je studenten laat zien. Vergeet niet om ze te vertellen dat alleen jij Wikipedia mag gebruiken: ze hebben een originele bron nodig voor hun spreekbeurt!

Jouw klaslokaal. Ons digibord. Ontdek de CTOUCH Riva 2, de perfecte keuze voor elk klaslokaal.

 
 
 
Bron: CTOUCH - partner Onderwijsland.com

Meer over


Laatste nieuws