Van gevoel naar inzicht met de Teamanalyse

U bent zich ongetwijfeld bewust van het belang van duurzame inzetbaarheid binnen uw schoolorganisatie. En waarschijnlijk heeft u ook wel een ‘idee’ van de duurzame inzetbaarheid van uw team. Maar weet u hoe het er écht voor staat achter de schermen? Klopt dit idee of buikgevoel wel? Om als leidinggevende de juiste beslissingen te kunnen nemen is het belangrijk om te weten hoe het daadwerkelijk zit. Met de Teamanalyse komt u daar achter.

Een sterke schoolorganisatie vraagt om een sterk team

Binnen gezonde, sterke schoolorganisaties komt het beste onderwijs tot stand. Een gezonde organisatie heeft een team van medewerkers dat optimaal bijdraagt aan het succes, zowel nu als in de toekomst. Dit team benut de mogelijkheden van iedere medewerker, plaatst de juiste mensen op de juiste plekken, biedt ruimte voor ontwikkeling en bewaakt duurzame inzetbaarheid. “Dit klinkt vanzelfsprekend, maar in de praktijk blijkt het vaak complex” ervaart Nicole Machielse, adviseur Arbeid en Vitaliteit bij VfPf. “In de vele gesprekken die mijn collega’s en ik met schoolleiders hebben, ontdekten we dat door de waan van de dag een diepe analyse vaak ontbreekt, waardoor kansen en kwetsbaarheden te laat worden opgemerkt. Met als resultaat dat medewerkers uitvallen of weggaan.”

Van gevoel naar concreet inzicht 

“Dat kan anders”, dachten Nicole en haar collega-adviseur Désirée van Turnhout “Met deze inzichten hebben we in de afgelopen 2 jaar de Teamanalyse ontwikkeld. De Teamanalyse onthult kansen en benadrukt hoe je het potentieel van een team verder kunt benutten. Tegelijkertijd identificeert het kwetsbaarheden die aandacht en investering vergen. Door actie te ondernemen, kun je op lange termijn de inzetbaarheid van een team waarborgen. Het is als het ware een SWOT-analyse voor je team op het gebied van duurzame inzetbaarheid.”

Benieuwd naar wat de analyse precies inhoudt en wat het een team kan opleveren? Lees dan hier het hele verhaal van Nicole en Désirée over de door hun ontwikkelde Teamanalyse.

 

Bron: VfPf - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws