Meer inzicht in duurzame inzetbaarheid met de scans van TNO

Als iemand u vraagt hoe het staat met de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers, wat is dan uw antwoord? Het is een belangrijke vraag want het heeft impact op de efficiëntie en het succes van uw schoolorganisatie. Hoe beter u weet hoe uw medewerkers en daarmee uw organisatie ervoor staat, hoe effectiever u hierop kunt sturen. Er zijn 4 scans die u hierbij kunnen helpen.

Deze scans geven antwoord op verschillende vragen op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vormen een eerste stap richting een beleid dat uw mensen en organisatie vooruithelpt. De scans zijn door TNO ontwikkeld en wetenschappelijk onderbouwd en zijn onderdeel van de dienstverlening van het Vervangingsfonds/Participatiefonds (VfPf).

Verschillende scans voor verschillende inzichten
De KOBA-DI tool (Kosten Baten Tool Duurzame Inzetbaarheid) geeft inzicht in de kosten en baten van investeren in duurzame inzetbaarheid, terwijl de Organisatiescan een totaalbeeld schets van hoe beleid op dit gebied wordt waargenomen en beleefd binnen uw schoolorganisatie.

Uw medewerkers krijgen meer inzicht in hun inzetbaarheid en persoonlijke ontwikkeling met de DIX (Duurzame Inzetbaarheidsindex). En voor leidinggevenden is er Leidinggevendenscan. Deze scan kijkt naar de belangrijkste vaardigheden, kennis en ondersteuning die zij nodig hebben voor het goed kunnen uitvoeren van hun essentiële rol op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Uitkomsten van de DIX en de Leidinggevendenscan kunnen op groepsniveau worden teruggekoppeld.

De RADI® adviseurs Arbeid en Vitaliteit van VfPf kunnen deze scans inzetten binnen uw organisatie als onderdeel van een maatwerktraject voor duurzame inzetbaarheid.

Meer weten over de scans? Wilt u meer weten over wat de verschillende scans precies inhouden en wat een specifieke scan u als organisatie kan opleveren? Lees dan het volledige artikel Meer inzicht in duurzame inzetbaarheid met scans van TNO
 op vfpf.nl

Ondersteuning nodig?
Heeft u vragen over dit thema of wilt u aan de slag met de duurzame inzetbaarheid van uzelf of uw medewerkers? U kunt terecht bij de adviseurs van VfPf voor ondersteuning.
Daarvoor betaalt u geen extra kosten, want die zijn al inbegrepen bij de premie die u betaalt.

 

Bron: VfPf - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws