Nieuwe kijk op verzuim: “Laten we samen kijken wat er wél kan”

Met hoge ziekteverzuimcijfers in het onderwijs is het duurzaam terugdringen hiervan van cruciaal belang. Vervangingsfonds/Participatiefonds (VfPf) helpt scholen bij het beheersbaar houden van ziekteverzuim. De Peter Petersenschool in Haren en ‘t Vlot in Hoogezand, twee jenaplanscholen, realiseerden zo een flinke verzuimdaling.

Een nieuwe aanpak voor verzuim

De directeur-bestuurders Tamara Baron en Tom Verbeek, die gezamenlijk leidinggeven aan zowel de Peter Petersenschool als 't Vlot, stonden voorheen dagelijks voor de uitdaging van verzuim. Tamara legt uit: "Ongeveer zeven jaar geleden lag het ziekteverzuim boven de tien procent. Op de werkvloer heerste het idee dat medewerkers hun tijd moesten nemen om te herstellen en uit te zieken, in plaats van samen te kijken naar wat ze nog kunnen doen."

Dit markeerde een keerpunt voor de twee directeur-bestuurders, aldus Tamara. Adviseur Eelke Solle van het regioteam Noord-Oost van VfPf wees hen de juiste richting. "Natuurlijk willen we medewerkers niet onder druk zetten, maar we willen ook niet overdreven voorzichtig zijn. Daarom richten we ons voortaan op wat mensen nog wel kunnen en wat ze nodig hebben om aan het werk te kunnen blijven. "

Benieuwd hoe ze dit hebben aangepakt? Lees dan hier verder en zie welke stappen zij hebben genomen.  

Ondersteuning nodig?

Heeft u vragen over dit onderwerp? U kunt terecht bij de adviseurs van VfPf voor ondersteuning. Daarvoor betaalt u geen extra kosten, want die zijn al inbegrepen bij de premie die u betaalt.

 

Bron: VfPf - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws