Frank Cornelissen benoemd tot hoogleraar Innovatie in het Onderwijs

Op 1 december 2023 wordt dr. Frank Cornelissen benoemd tot hoogleraar Innovatie in het Onderwijs. De leerstoel is gevestigd aan de Universiteit van Amsterdam en wordt deels gesponsord en ondersteund door Stichting CAOP. 

‘De gemiddelde leraar is niet altijd blij met vernieuwingen in het onderwijs, dat herken ik van mijn eigen tijd in het basisonderwijs. Met deze leerstoel wil ik begrijpen hoe dit beter kan. Ik wil onderzoeken hoe je vernieuwingen kunt laten aansluiten bij de daadwerkelijke behoeften van de praktijk. Vernieuwingen waar je als leraar enthousiast van wordt en je leerlingen écht mee verder helpt,’ aldus Cornelissen.

De leerstoel richt zich op de inhoud en het proces van innovatie in het basis- en voortgezet onderwijs en wordt ondergebracht bij de Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen van de Faculteit der Maatschappij en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. 

Stichting CAOP sponsort deze nieuwe leerstoel om wetenschappelijk onderzoek naar de vernieuwingen in het onderwijs te stimuleren. We zijn trots op de aanstelling van dr. Frank Cornelissen en wensen hem alle succes. 

Stichting CAOP en leerstoelen

Stichting CAOP zet zich in voor een samenleving waaraan iedereen kan deelnemen en bijdragen. Een samenleving waarin je gezien wordt, kansen krijgt en waarin iedereen voordeel heeft van vooruitgang. Dat doen we door te verkennen, te verbinden en te veranderen. Wij brengen mensen, organisaties en overheden bij elkaar en pakken samen met hen maatschappelijke vraagstukken aan. Op dit moment ondersteunen we zes leerstoelen en zeven hoogleraren bij verschillende universiteiten.

Laatste nieuws