Slimme assistent Tessa ontwerpt lessen voor leerkrachten in slechts 2 minuten

De grootste uitdaging voor leerkrachten is het gebrek aan tijd. Dankzij Tessa, de TeachAssist hoeven zij geen uren meer te wijden aan het maken van de lesvoorbereiding. Dat bespaart veel tijd die gebruikt kan worden om leerlingen te verrassen met de boeiende lessen die Tessa met hulp van de leerkracht samenstelt. Op basis van vijf vragen ontwerpt Tessa, ontwikkeld door het Nederlandse Prowise, in slechts 2 minuten een les op maat. Zo laat de tool leerkrachten toe om tegelijk hun productiviteit te verhogen én leerlingen een boeiende les voor te schotelen.

Volledig uitgewerkte lessen
Tessa maakt gebruik van de kracht van generatieve AI en is een Nederlands product, ontwikkeld door Prowise. Als persoonlijke assistent neemt Tessa leerkrachten in snel tempo mee door het hele proces van het maken van lessen. Daarvoor heeft zij slechts beperkte informatie nodig. Zo vraagt Tessa naar het onderwerp, de doelgroep, het gewenste aantal pagina’s en specifieke inhoudselementen – variërend van tekst en afbeeldingen tot quizzen, oefenvragen, mindmaps en woordwolken. Ook een voorkeur sjabloon voor de les is snel en eenvoudig geselecteerd.
“Bij de ontwikkeling van Tessa stond onze passie voor goed onderwijs centraal. Tessa geeft leerkrachten kostbare tijd terug, die geïnvesteerd kan worden in het inspireren en ondersteunen van leerlingen!” – Sabine Bruininx, Product Manager Prowise Presenter

Gratis en toegankelijk
Tessa werd speciaal ontwikkeld om het voor de leerkracht zo makkelijk mogelijk te maken. Zij hebben nauwelijks IT-ervaring nodig om aan de slag te gaan met Tessa. Met een simpele klik op het Tessa-icoontje in Prowise Presenter, de gratis whiteboard software van Prowise, verschijnt er meteen een interactief chatvenster. Vervolgens neemt Tessa leerkrachten van a tot z bij de hand. Tessa wordt de komende tijd verder geoptimaliseerd op basis van de feedback van gebruikers. Tessa is als bèta product binnen Prowise Presenter geïntegreerd. In deze fase kunnen leerlingen Tessa nog niet zien binnen de Presenter-omgeving.

Onderwijs in het DNA
Door uitgebreid onderzoek te doen en te praten met leerkrachten weet Prowise precies wat er van een TeachAssist verwacht wordt. De ontwikkeling van Tessa sluit naadloos aan bij de visie en missie van het Nederlandse Prowise. Op het snijvlak van onderwijs en technologie ontwerpen en bouwen zij dagelijks met meer dan 240 medewerkers aan de veiligste digitale basis waarop scholen, leerkrachten en leerlingen beter kunnen samenwerken. Een digitaal ecosysteem voor in de klas waardoor iedereen die wil leren, zich kan voorbereiden op een toekomst die we nog niet kennen.

 

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws