Hogeschool Saxion in gesprek met docent die nazi-tweets stuurde naar politici

Hogeschool Saxion gaat in gesprek met de docent die vanaf een anoniem account op Twitter nazi-tweets stuurde naar politici, politieke partijen en andere mensen in de publieke ruimte. "We zijn enorm geschrokken van het nieuws. Dat een van onze docenten zich zo heeft uitgelaten, hoort niet bij de baan van docent", aldus een woordvoerder. "Een docent heeft een voorbeeldfunctie en wij voelen ons verantwoordelijk naar de studenten."

Woensdag werd na onderzoek van het ANP bekend dat Jasper Rekers tijdens de coronapandemie twee jaar lang een anoniem account beheerde op het huidige X. Rekers stond op een verkiesbare dertiende plek voor de BoerBurgerBeweging voor de komende verkiezingen, maar besloot van die plek af te zien toen zijn onlinegedrag bekend werd. Vanaf het account maakte de 35-jarige ondernemer en docent uit Enschede doorlopend mensen uit voor fascist en oorlogsmisdadiger, noemde hen onder meer "kindermishandelaar" en "pharmahoer" en riep met regelmaat op tot tribunalen en opstanden.

Saxion Hogeschool, waar Rekers parttime aan verbonden is, weet nog niet of Rekers aan kan blijven als docent. "Er is contact met hem geweest en binnenkort volgt een gesprek met zijn leidinggevende", aldus de woordvoerder van Saxion. Rekers geeft les en doet onderzoek bij de academie School of Commerce & Entrepreneurship van de hogeschool.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws