Nieuw Sociaal Contract van Pieter Omtzigt wil investeren in vakmanschap

Het langverwachte verkiezingsprogramma van Nieuw Sociaal Contract van Pieter Omtzigt staat online. Enkele citaten hieruit zijn ‘we moeten meer investeren in vakmanschap’ en ‘het beroepsonderwijs verdient meer erkenning.’ Dat meldt MBO Today.

Net zoals andere politieke partijen pleit Nieuw Sociaal Contract (NSC) voor een meer gelijkwaardige positie van het beroepsonderwijs ten opzichte van het academisch onderwijs. Concreet moet er volgens de partij een goede overstap mogelijk zijn van vmbo/mavo via het mbo naar het hbo.

De partij van Omtzigt wil stagiairs een recht op een stagevergoeding geven. Bij een voltijdse stage zou de stagevergoeding minimaal 450 euro per maand zijn. 

NSC besteedt ook aandacht aan het onderwerp vroegtijdig schoolverlaten. In het verkiezingsprogramma staat hierover: "Er moet ruimte komen om een persoonlijk en passend aanbod vorm te geven. Dit kan ook betekenen dat de jongere zonder diploma aan het werk wordt geholpen. In deze gevallen kan er toegewerkt worden naar het halen van een deelcertificaat, onder toezicht en met begeleiding."

Laatste nieuws