Universiteit Leiden controleert vaker uit voorzorg studentenkaarten

De Universiteit Leiden gaat uit voorzorg vaker studentenkaarten controleren. Studenten moeten hun kaart daarom altijd meenemen wanneer ze naar een van de gebouwen van de universiteit gaan. "Het spreekt voor zich dat we deze stap niet lichtzinnig zetten", laat de universiteit weten.

In het bericht over de maatregel wordt uitgelegd dat "we in turbulente tijden leven" en dat dit ook in de academische gemeenschap tot onrust kan leiden. "Conflicten in andere delen van de wereld kunnen soms ook in ons land leiden tot gevoelens van angst, onrust en woede." 

Uit veiligheidsoverwegingen was eerder deze maand het pand van de universiteit in Den Haag een weekend gesloten. Dat gebouw, aan de Wijnhaven, is intussen weer open.

De studentenkaarten zullen soms bij de ingang worden gecontroleerd en soms ook op andere plekken. Zo wil het bestuur van de universiteit een "duidelijk beeld" houden van wie er allemaal in de gebouwen aanwezig is.

De campus in Den Haag die dicht moest, houdt zich onder meer bezig met internationaal recht, vrede en veiligheid. Het gebouw is doorgaans de hele week geopend.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws