Özcan Akyol schrijft sinterklaasboek 'Een feest voor Iedereen'

Özcan Akyol, Bastiaan Ragas en Dafne Schippers zijn in de pen geklommen voor de jaarlijkse sinterklaasprentenboekenserie. De reeks is dit jaar toe aan zijn twintigste editie, is maandag bekendgemaakt.

Akyol schreef het sinterklaasboek Een feest voor Iedereen. In het boek hoort hoofdpersoon Ruby van haar klasgenoot Amir dat de Sint altijd hun huis overslaat, waarna ze besluit om in actie te komen. "Ik vind dat het sinterklaasfeest echt voor iedereen is", vertelt de schrijver. "Voor ieder kind dat in Nederland woont. Niemands deur mag worden overgeslagen."

Voormalig atlete Dafne Schippers, die vorige maand bekendmaakte een punt achter haar sportcarrière te zetten, schreef met Milo & Mino en de Pietenrace haar eerste kinderverhaal. "Ik heb het over een competitie, hoe kan het ook anders", laat ze weten. Haar verhaal gaat over hoe pieten in Spanje tegen elkaar moeten strijden om mee te mogen naar Nederland. Bij het laatste onderdeel, de sprint, zal blijken of de hoofdfiguren het redden. "Het was ontzettend leuk om te mogen doen en mijn fantasie hier in kwijt te kunnen."

Bastiaan Ragas heeft voorheen wel boeken geschreven, maar nog niet eerder een kinderboek. "Ik vond het heel leuk om weer in de wereld van Sinterklaas en de pieten te kruipen", aldus de acteur. "Als vader van vier kinderen heb ik vroeger heel veel voorgelezen en sinterklaas was een groot feest."

De Nationale Sinterklaasboeken zijn in de sinterklaasperiode verkrijgbaar bij deelnemende supermarkten.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws