Hbo-docenten gaan stap omhoog in salarisschaal na aanvullende cao-afspraak

UTRECHT - Hogescholen moeten de functie van docent altijd gaan waarderen in een salarisschaal van 11 of hoger. De functietitel docent hoort voortaan in salarisschaal 11 of hoger te vallen. Dat staat in een aanvullende cao-afspraak die de AOb heeft gemaakt samen met de andere bonden en de Vereniging Hogescholen. Dat meldt de AOb. 

Docenten die op dit moment in salarisschaal 10 zitten en taken uitvoeren waarbij ze afstudeerders begeleiden, studenten beoordelen of toetsen of onderwijs ontwikkelen, komen ook in salarisschaal 11 terecht. De afspraak die gemaakt is is dat hogescholen alle docentfuncties met salarisschaal 10 onder de loep nemen. Zo kunnen ze bekijken of de functies in aanmerking komen voor salarisschaal 11. Uiterlijk 1 september 2025 moeten de hogescholen dit geregeld hebben.

Dit betekent ook dat een groep docenten automatisch naar salarisschaal 11 stroomt zonder dat ze daarvoor in onderhandeling hoeven met hun werkgever.

De hogescholen bepalen zelf welke functietitels ze geven aan functies die niet in schaal 11 vallen. Werknemers die al in dienst zijn bij de hogeschool en geen stap omhooggaan, kunnen hun huidige titel blijven gebruiken. Maar alleen wanneer ze dit afspreken met de hogeschool waar ze werken.

Laatste nieuws