STAP-budget weer binnen paar uur op

AMSTERDAM - Net zoals bij voorgaande rondes, was ook maandagochtend het STAP-budget van 10 miljoen euro binnen een paar uur op. Het opleidingspotje van de overheid was binnen twee uur leeg, een recordtijd.

De ervaring leert dat de subsidiepot bij elke ronde binnen enkele uren leeg is, maar zo snel als maandag ging het nog nooit. En dat terwijl er minder opleidingen in aanmerking kwamen voor de subsidie. STAP-manager Ronald van Zijp van het UWV zegt "enigszins verbaasd" te zijn dat het budget zo snel op ging.

Op het hoogtepunten stonden er 50.000 apparaten in de wachtrij. Mensen doen vaak pogingen met meerdere apparaten tegelijkertijd. Tienduizend mensen krijgen uiteindelijk de subsidie van 1.000 euro toegewezen.

In totaal was er 10 miljoen euro te verdelen. Dit keer wordt er wel strenger gekeken naar de opleiding waar je het geld voor wil gebruiken. "Het kabinet gaat het STAP-budget gerichter inzetten voor scholing die opleidt voor de arbeidsmarkt", aldus het ministerie van Onderwijs eerder dit jaar.

In november zal de laatste ronde zijn om STAP-budget aan te vragen. Ook dan is er 10 miljoen euro te verdelen onder de geïnteresseerden.

Laatste nieuws