OCW zoekt met challenge naar manieren om instroom lerarenopleiding te verhogen

DEN HAAG - Het ministerie van OCW zet een challenge in om de instroom in leraren- en onderwijsopleidingen te verhogen en lanceert daarvoor een ‘challenge’ om tot nieuwe oplossingen te komen. Dat meldt de VO-Raad.

Het ministerie is voor deze challenge op zoek naar manieren om scholieren te inspireren een opleiding in het onderwijs te kiezen. Daarbij moet de oplossing gericht zijn op het bewust maken en het ontdekken van de diversiteit, uitdaging en maatschappelijke waarde die het leraarschap dragen. Ook wil het ministerie op deze manier oplossingen bedenken voor de toepasbaarheid hiervan op scholen en in de klas. Het idee van de challenge komt voort uit het onderzoek ‘Heb jij er weleens over nagedacht om leraar te worden?’ van Ideate.

Oplossingen en ideeën kunnen tot 12 oktober worden ingezonden. De selectie wordt in november en december gemaakt en vervolgens wordt er een winnaar bekendgemaakt. Voor de winnaar(s) is er een pilotbudget van 100.000 euro beschikbaar voor de uitvoering van het idee in het eerste kwartaal van 2024.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws