Extra begeleiding nodig voor uw startende leerkracht of zij-instromer?

ROTTERDAM - Stel, er begint een nieuwe leerkracht bij u op school die voor de eerste keer (of sinds lange tijd weer) voor de klas gaat staan. Die zou u graag wat extra begeleiding geven voor een goede start. Liefst door iemand met ervaring die de valkuilen en ‘tips & tricks’ kent. Is het lastig om hier ruimte voor vrij te maken? Dan is een mentor on the job echt iets voor uw organisatie.

Wist u dat 25% van de (her)startende leerkrachten binnen vijf jaar het PO verlaat?

Vaak omdat er geen tijd en geld is voor goede begeleiding van deze groep. Vervangingsfonds/Participatiefonds (VfPf) ondersteunt scholen hierin met een mentor on the job. Iemand die uw nieuwe collega met raad en daad terzijde staat. Persoonlijk, praktisch en doelgericht.

Wie zijn deze mentoren?

De mentoren zijn in dienst bij VfPf. Het zijn gemotiveerde ervaringsdeskundigen met veel praktische kennis. Schoolbesturen in het PO kunnen hen kosteloos inschakelen via VfPf.

Voor wie zijn de mentoren bedoeld?

  • startende leerkrachten – nieuwkomers vanaf de pabo
  • herintreders - hebben al een lesbevoegdheid en komen vanuit andere baan of uitkeringssituatie
  • zij-instromers - geen ervaring in onderwijs wel in andere branche, bezig met zij-instroomtraject bij de pabo

Benieuwd hoe het werkt?

Op de website van VfPf leest u alles over de werkwijze van de mentoren bij de begeleiding van starters en zij-instomers en hoe u in contact komt met een mentor van uw regioteam van VfPf.

 

Bron: VfPf - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws