Wiersma fronst zijn wenkbrauwen over seksuele voorlichting bij kinderen

DEN HAAG - Minister Wiersma trekt zijn wenkbrauwen op over de voorbeelden uit lespakketten over seksuele voorlichting. Dat zei hij dinsdagmiddag tijdens het mondelinge vragenuur in de Tweede Kamer. Het ging daarin over de Week van de Lentekriebels. Jonge kinderen krijgen seksuele voorlichting, soms erg expliciet. De minister wil daarom dat de lespakketten openbaar worden gemaakt. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens Wiersma is het juist belangrijk dat kinderen hun grenzen leren kennen en dat ze kunnen aangeven als ze iets niet fijn vinden. Maar ook is het belangrijk dat ze leren wat het  is om verliefd te zijn. “En dat je leert over de vrijheden die bij Nederland horen, dat je verliefd mag worden op wie je wilt.” Scholen hebben daar, volgens minister Wiersma, een nadrukkelijk rol in. “Uiteraard hoort daarin een 5-jarige een ander soort les te krijgen dan een leerling uit groep acht”, aldus Wiersma.

De minister geeft wel aan dat er ook voorbeelden zijn waar hij van op kijkt. Daarom is het de bedoeling dat er controles zijn: een klachtenloket, de onderwijsinspectie.

Volgens Baudet was er sprake van een ‘sluipende normalisering van pedofilie’. Wiersma deed afstand van die uitspraken. Want daarvan is zeker geen sprake op de scholen. De minister heeft wel aan kenniscentrum Rutgers gevraagd om het bewuste lesmateriaal aan de Tweede Kamer beschikbaar te stellen.

Laatste nieuws