Startsein gegeven voor Rijke Schooldag op basisscholen in Breda

BREDA - Op 13 scholen in Breda staan er in het kader van de Rijke Schooldag de komende 2,5 jaar extra activiteiten gepland. De Rijke Schooldag is er speciaal voor kinderen voor wie naar voetbal, muziekles of de natuur ingaan niet vanzelfsprekend is. Dat meldt Breda Vandaag.

Op de Boomgaard werd maandagmiddag het startsein gegeven met confetti en dans. Minister Wiersma heeft Breda geselecteerd als een van de voorloper-gemeenten op het gebied van Rijke Schooldag. Het gaat om basisscholen die een gevarieerd aanvullend aanbod aanbieden in de vorm van een verlengde schooldag. Meer dan 1.200 kinderen werken nu al aan hun taalvaardigheid, zelfvertrouwen en brede ontwikkeling en het ministerie ziet dit als een goed voorbeeld. Het doel is om meer dan 2.000 kinderen wekelijks te bereiken waaronder dan ook leerlingen uit de brugklas en het tweede jaar van het voortgezet onderwijs die in de wijk wonen.

Het gaat om vier blokken van ieder zes weken, wat dus in totaal 48 uur extra school betekent voor iedere leerling. Deze uren worden onder meer besteed aan sport en cultuur, maar ook aan de domeinen sociaal emotioneel en natuur, techniek en duurzaamheid. “We hebben momenteel 58 aanbieders die aan de slag gaan op de scholen. Uiteindelijk hebben we er 108 nodig om alle uren te vullen,” aldus projectleider Pleuni Rollé.

Laatste nieuws