Leerlingen nemen met eigen televisieshow Arjen Lubach op de hak

GORINCHEM - Leerlingen het van Fortes Lyceum in Gorinchem hebben presentator Arjen Lubach een koekje van eigen deeg gegeven. In nog geen week tijd is hun filmpje over smartphones op school meer dan 120.000 keer bekeken op TikTok. Dat meldt het AD. 

Vorige maand pleitte Arjen Lubach in zijn Avondshow ervoor smartphones te verbieden op scholen. De schoolprestaties van leerlingen zouden er flink op achteruit gaan. Op scholen waar smartphones verboden zijn leerlingen aardiger tegen elkaar, empathischer en de onderlinge gesprekken langer. In het item ‘En nou is het afgelopen’ van De Avondshow veegde de presentator de vloer aan met al het smartphonegebruik. Lubach plette voor een landelijk telefoonverbod op scholen. 

De leerlingen van het TV-team van FortesForYou, die wekelijks een uitzending maken, kwamen met een antwoord aan Lubach. Ze maakten een item in dezelfde stijl als Lubach allemaal doet. In het item ‘En nu kappen met zeiken over’ wordt juist gepleit voor het gebruik van telefoons op middelbare scholen. De leerlingen proberen ook de argumenten van Lubach onderuit te halen.

Pieter Klok, producent van de Avondshow, heeft laten weten het item van Het Fortes gezien te hebben. Hij gaf aan het leuk te vinden dat de discussie is aangewakkerd door het item en dat ze Saar en haar redactie in de gaten houden. 

 

Laatste nieuws