Rechtenstudent start petitie herinvoering basisbeurs voor álle studenten

GRONINGEN - De Rijksoverheid bracht laatst het bericht naar buiten dat de herinvoering van de basisbeurs voor alle studenten in het hoger onderwijs zou zijn. Volgens rechtenstudent Marieke Schunselaar uit Groningen is het bericht niet waar. Schunselaar is daarom een petitie gestart. Dat meldt RTV Noord. 

Tijdens Prinsjesdag heeft de overheid bekendgemaakt dat vanaf september 2023 de basisbeurs weer wordt ingevoerd. De basisbeurs is een tegemoetkoming van driehonderd euro die studenten ontvangen en vervolgens niet meer hoeven terug te betalen.

Schunselaar studeert nu zelf vijf jaar en is op dit moment bezig met haar master staats- en bestuursrecht. Schunselaar kwam erachter dat zij geen recht heeft op de basisbeurs, en dat terwijl ze vanaf september 2023 nog een half jaar moet studeren. Volgens de overheid is ze een langstudeerder en daarom heeft ze geen recht meer op de basisbeurs.

De studente heeft bij DUO om opheldering gevraagd, maar de instantie bevestigde alleen datgeen wat de overheid ook al had gezegd. Daarom heeft ze besloten om een petitie te starten. Deze is op dit moment al meer dan tweeduizend keer ondertekend. Er is trouwens nog hoop, de plannen voor de basisbeurs liggen nog niet officieel vast en de Tweede Kamer moet hier nog naar kijken.

Laatste nieuws