Minister Wiersma vindt het onterecht als leerplichtambtenaren op bezoek komen

DEN HAAG - Minister Wiersma vindt het onacceptabel dat leerplichtambtenaren een bezoekje brengen aan de ouders van kinderen die lessen missen, als gevolg van de problemen die spelen in het leerlingenvervoer. Dat heeft de minister laten weten in antwoorden op Kamervragen. Die vragen waren gesteld door Kamerlid Stephan van Baarle (DENK). Wiersma tekent nog wel aan dat deze situaties in de praktijk nog niet zijn voorgekomen.  

“De signalen zijn mij onbekend”, aldus Wiersma in zijn antwoord. Ook laat de minister weten dat hij de signalen heeft voorgelegd aan diverse organisaties zoals LBVSO, Ouders & Onderwijs en de Kinderombudsman. Die organisaties zouden de signalen ook niet herkennen. 

Wiersma laat ook nog weten dat als leerlingen lesuren missen vanwege de problemen in het leerlingenvervoer, het niet de schuld is van de leerlingen. “De signalen die ik ontvang zijn dat scholen hier in hun verzuimadministratie wel rekening mee houden. Er worden door bestuursorganen geen maatregelen genomen als er sprake is van geoorloofd verzuim.”

 

Bron: TaxiPro

Laatste nieuws