Forque & Dunamare Onderwijsgroep: van muterend naar controlerend

HAARLEM - Dunamare Onderwijsgroep: 22 scholen, 14.000 leerlingen en ruim 1700 Dunamare collega’s. Een grote hoeveelheid mensen, verantwoordelijk voor een nog veel grotere hoeveelheid data. Data die veel kansen biedt, mits er een sterk geautomatiseerd systeem aan ten grondslag ligt. Onderwijsspecialist Forque hielp Dunamare Onderwijsgroep om de HR-processen te digitaliseren en efficiënter in te richten. Ook bestond de wens om management informatie real time beschikbaar te stellen. 

Meta Bruggink (Beleidsadviseur HR) en Nanouk Marquenie (Senior medewerker Personeels- en salarisadministratie) vertellen je graag meer over de overgang van Dunamare Onderwijsgroep naar een geautomatiseerde onderwijsinstelling!

Van papier naar pixels

Op de vraag hoe Dunamare Onderwijsgroep voor AFAS Software werkte, antwoordt Meta: “De tijd van Dunamare Onderwijsgroep voor AFAS Software, wordt gekenmerkt door inefficiënte en versplinterde mutaties. We werkten namelijk met drie verschillende systemen voor salarisverwerking, personeelsdossiers en het aanleveren van mutaties. We waren nog verre van gedigitaliseerd, met als gevolg dat we veel meer fte kwijt waren aan alle mutaties. Voorheen hadden we nog een bezetting van 5,6 FTE voor onze afdeling Personeels- en salarisadministratie (PSA). Nu is dat afgenomen tot slechts 1,4 fte!” Nanouk voegt hieraan toe: “Voorheen werkten we grotendeels met papieren dossiers. Hierdoor vroegen bepaalde processen om aandacht van diverse personen en om meerdere handelingen per persoon. Verre van efficiënt… Gelukkig zijn we nu een stuk verder!”

Benieuwd naar het hele verhaal?

Je kunt het volledige interview lezen op de website van Forque!

 

Bron: Forque - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws