5 voordelen van touch in het onderwijs

EINDHOVEN - Het onderwijs werd even flink overvallen door de gedwongen overstap naar onderwijs op afstand. De veranderingen waren groot. Héél groot. Maar hoe kunnen we het onderwijs zó inrichten dat het áltijd voorbereid is op onverwachte situaties? Op de toekomst? Simpel. Digitaal onderwijs.

Digitaal onderwijs vraagt om nieuwe tools en methodes. Sommige digitale leermiddelen en -tools zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het klaslokaal. En het worden er met de dag steeds meer. Maar hoe kunnen we leerkrachten helpen de lessen écht tot leven te brengen?

Waarom touch in het onderwijs?

Het toekomstige klaslokaal moet de leerkracht ondersteunen in het leuker, speelser en interactiever maken van de lessen. Het moet een verlengstuk worden van de leerkracht. Heel futuristisch misschien, maar in de toekomst speelt technologie een zéér belangrijke rol in het onderwijs. Ook touch speelt in het onderwijs een grote rol. Meer dan je misschien zou denken. Waarom dan? Wat dacht je van geen oersaaie lessen meer? Wij hebben de 5 belangrijkste voordelen van touch in het onderwijs voor je op een rij gezet:

1. Interactiviteit & betrokkenheid

Je leerlingen bij de les houden is niet altijd even makkelijk. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de aandachtspanne van jongeren en jongvolwassen minder dan 10 minuten bedraagt! ???? Hoelang duurt één les? Vaak 45 tot 60 minuten? 10 minuten is dan wel héél erg kort. Gelukkig is dat met een touchscreen verleden tijd. Het digitale lesmateriaal laat jij zien op het touchscreen. Jouw lessen worden visueel ondersteunt. Je kunt daarnaast belangrijke punten noteren en tekeningen maken om het e.e.a. beter toe te lichten.

2. Het is eenvoudig in gebruik

Je staat als leraar vaak voor de klas les te geven. En niet vanachter een bureau. Maar stuntel jij ook wel eens met het geven van lessen? Hoe vaak heb je bijvoorbeeld terug naar het bureau moeten lopen om ‘even’ op de spatiebalk te drukken? Om naar de volgende dia te gaan? Of misschien ken je deze wel? Een video die, moment suprême, niet werkt. Met een touchscreen gaat dat allemaal net wat makkelijker. Het is één systeem waar jij alles mee kunt doen. Jij kunt ontspannen voor de klas staan en doen waar jij het beste in bent. Lesgeven.

3. Moderne technologie inspireert

Iedereen wordt blij van moderne technologie, toch? Wij in ieder geval wel. En het onderwijs ook. Zowel leerkrachten als leerlingen geven aan technologie in het onderwijs en digitaal onderwijs een stuk aantrekkelijker te vinden. Volgens hen is het namelijk stukken leuker en interactiever. Waarom dan? De mogelijkheden zijn eindeloos. En het zorgt voor afwisseling. Handig voor die korte aandachtspanne! ????

4. Samenwerken

Samenwerken is belangrijk binnen het onderwijs. Maar nog te vaak zien leerkrachten hun leerlingen wegduiken achter de laptop. Met een touchscreen in de klas kun je groepsgewijs het digitale lesmateriaal doornemen en aan de opdrachten werken.

Ook leuk! Wist je dat leerlingen maar 10% onthouden van wat ze lezen? En dat ze maar 20% onthouden van wat ze horen? Maar 90% onthouden van wat ze doen! Met een touchscreen in het klaslokaal kunnen je leerlingen samen brainstormen, presenteren, demonsteren én experimenteren. Een touchscreen brengt iedereen weer samen.

5. Duurzaam & toekomstbestendig

Jouw leerlingen komen terecht in de meest vooruitstrevende wereld ooit. Een wereld waarin alles steeds meer is gedigitaliseerd. Maar ook een wereld waarin veranderingen razendsnel gaan. Deze geavanceerde wereld bijhouden, is haast onmogelijk. Maar niet voor een touchscreen. Waarom een compleet nieuw touchscreen aanschaffen als deze aan jouw behoeften kan voldoen met een simpele upgrade? Nu en in de toekomst.

Jouw leeromgeving met touch

Voor de toekomst van het onderwijs bestaat niet één juiste benadering. De, vaak technologische, ontwikkelingen volgen elkaar zó razendsnel op, dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Het digitale avontuur vraagt ook de nodige inzet. Van onderwijsinstellingen, maar ook van de leraren en leerlingen zelf. Samen zullen we het moeten doen. Eén ding is echter zeker, jouw leeromgeving, daar hoort touch thuis. Het leren en lesgeven wordt nog leuker. Het vergroot de interactie met je leerlingen en de lessen in het klaslokaal komen echt tot leven!

 
 
Bron: CTOUCH - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws