5 voordelen van USB-C op jouw touchscreen

BUDEL - Een USB-C-poort is klein van formaat, maar biedt jou veel handige mogelijkheden in het klaslokaal. We hebben onze vijf favoriete voordelen voor je verzameld in deze blog. Extra handig als leerkrachten veel gebruik maken van hun eigen device in combinatie met het grote touchscreen.

1. Slechts één kabel voor touch, stroom, geluid en video

Stel je wil als leerkracht het scherm van je eigen device delen op het grote touchscreen in de klas. Natuurlijk wil je gebruik maken van de touchfunctionaliteiten op het digibord en tegelijkertijd geluid en video afspelen. Hier heb je vaak meerdere kabels voor nodig. Met USB-C is dit verleden tijd. Je maakt voortaan slechts gebruik van één kabel voor touch, stroom, geluid en video.

2. Vervangt docking stations

Veel scholen kiezen in klaslokalen voor zogenaamde docking stations: aparte kastjes waarop alle apparatuur (bijvoorbeeld het touchscreen) is aangesloten. Laptops worden vervolgens aangesloten op dit kastje. Dankzij de USB-C poort op het touchscreen is zo’n docking station in veel gevallen niet meer nodig. Dit bespaart scholen veel extra investeringen bij aanschaf en het benodigde onderhoud.

3. Opladen terwijl je lesgeeft

USB-C kan ook stroom transporteren. Dit betekent dat je je laptop of telefoon kunt opladen terwijl je lesgeeft. De USB-C-poort op het Prowise Touchscreen Ten kan tot 60w doorgeven. Charge while you teach!

4. Chromebooks, MacBooks en veel Windows-laptops

In het onderwijs worden Chromebooks veelvuldig ingezet. Het mooie is dat Chromebooks standaard van een USB-C poort zijn voorzien. Dit geldt ook voor MacBooks van Apple. Grote kans dat jij er dus direct mee aan de slag kan. Bij Windows educatiedevices is USB-C ook de standaard aan het worden, hiervoor kun je altijd je ict’er raadplegen.

5. Gebruiksgemak en zorgen vrij

Het aansluiten van een USB-C kabel is eigenlijk een fluitje van een cent. Sowieso maak je dus maar gebruik van één kabel, een stuk eenvoudiger dan twee of drie. Ook hoef je geen rekening te houden met standaarden als bijvoorbeeld HDMI of DisplayPort. USB-C werkt direct en de kabel hoeft nooit ‘te worden omgedraaid’.

Ons Prowise Touchscreen Ten is voorzien van twee USB-C-poorten. Eén aan de voorkant van het touchscreen, één aan de zijkant op de achterkant van het scherm. Maak kennis met dit touchscreen of boek direct een demonstratie online of bij jou op school.

 

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws