Pilot met tienerscholen wordt uitgebreid

DEN HAAG - Vanaf 1 augustus 2018 mag een tweede lichting scholen instromen in de pilot voor de zogenaamde 10 tot 14 scholen. Aldus minister Slob in een brief aan de Tweede Kamer. De tienerscholen willen leerlingen een betere aansluiting geven en een geleidelijke overgang bieden door de talenten van leerlingen te stimuleren en meer maatwerk te geven.

Momenteel draaien er al 6 scholen met een pilot. Slob wil initiatieven voor het starten van 10–14 scholen de ruimte geven. De aanmelding voor de tweede lichting staat open en er wordt voor 1 juli beslist welke scholen mogen deelnemen. Slob waarschuwt wel dat de scholen die hiermee willen starten wel van tevoren goed moeten hebben nagedacht over het project. De ervaring leert namelijk dat er veel komt kijken bij de inrichting van tienerscholen, aldus Slob.

De tienerscholen zijn opgericht om de kloof tussen het primair onderwijs en het voorgezet onderwijs te verkleinen. Kinderen van 10 tot 14 jaar volgen daar de laatste twee jaren van de basisschool en de eerste twee van het voortgezet onderwijs. 
 
Bron: De Tweede Kamer

Laatste nieuws