Btw-teruggaven voor onderwijsinstellingen: bespaar al snel € 200.000 voor uw organisatie

ASSEN en RIJEN - Simplitax Solutions is gespecialiseerd in btw. Wij komen in de praktijk geregeld onderwijsinstellingen tegen die onvoldoende gebruik hebben gemaakt van de kansen die de btw-wetgeving biedt.

Heeft uw onderwijsinstelling in de jaren 2013 tot en met 2017 te maken gehad met nieuwbouw, verbouw of renovatie? En heeft u daar geen of nauwelijks btw over teruggevorderd? Dan bestaat de reële kans dat dit alsnog kan. 

Met name VO-instellingen kunnen hier aanspraak op maken. Zij zijn bij wet btw-plichtig voor een aantal nevenactiviteiten. Dit brengt kansen met zich mee; er ontstaat namelijk recht op btw-aftrek op investeringen. Dit pakt onder de streep zeer voordelig uit voor onderwijsinstellingen. Voorlichting van de Belastingdienst op dit punt ontbreekt veelal.

Wij begrijpen goed dat sommige onderwijsinstellingen nog niets - of veel te weinig - van de btw-voordelen profiteren. Is dit nieuw? Nee, zeker niet! Dit speelt al jaren. Echter, weinig adviseurs hebben gedegen kennis van deze complexe materie die constant in beweging is.

De fiscaal juristen van Simplitax Solutions kunnen deze btw-teruggaven alsnog voor u realiseren. Wij brengen uitsluitend een resultaatafhankelijke fee in rekening. 

Heeft u interesse? Ook voor toekomstige nieuwbouwprojecten zijn er legio mogelijkheden. Wij komen graag geheel vrijblijvend bij u langs. U vindt onze contactgegevens op www.simplitax.nl 

Simplitax Solutions: tax with a smile :)

Laatste nieuws