Omdenken in het onderwijs: deel 1

Met je HR-aanpak kun je het verschil maken als het gaat om werkplezier, mobiliteit, verzuim en werkbeleving. Wil je als werkgever uitgaan van de behoeften en competenties van je werknemers, dan moet je de dingen soms net even anders organiseren. Dat vraagt wel wat lef. Schoolbestuur Wonderwijs is hier een mooi voorbeeld van. Vervangingsfonds/Participatiefonds vroeg ze hun ervaringen te delen ter inspiratie.

De HR-visie van Wonderwijs
Bij schoolbestuur Wonderwijs in Elst geloven ze in hun medewerkers en voelen ze zich echt verantwoordelijk voor hun groei. Ze hebben een voor het onderwijs opvallende kijk op het HR-beleid. Deze sluit aan bij de visie van het Vervangingsfonds/Participatiefonds. Bijvoorbeeld over de invulling van goed werkgeverschap bij loopbaanbegeleiding. Of wat het kan opleveren als je regels of gewoonten durft los te laten. Uitgangspunt is kijken naar wat mensen nodig hebben, een positieve benadering en kansen benutten. Zo kun je mensen voor het onderwijs behouden.

Deel 1: Samen taken verdelen
Werkdruk? Bij Wonderwijs hebben ze het liever over werkplezier. Want wat gebeurt er als je daar op stuurt? Dan boeit bijvoorbeeld het schrijven van uren niet. De focust ligt eerder op het met elkaar verdelen van de jaartaak op basis van waar iemand energie van krijgt. En dan? Dan begint je team vanzelf te bloeien.

Bent u net als VfPf geïnspireerd door de werkwijze van Wonderwijs?
Ontdek wat werkt voor uw organisatie samen met uw eigen VfPf-adviseur.


Bron: VfPf - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws