Internationale pabo in Meppel breidt uit naar 600 studenten

De internationale pabo gevestigd in Meppel gaat volgend schooljaar uitbreiden. Zo’n 100 tot 150 studenten zullen er op de pabo bijkomen. Ongeveer zeshonderd internationale studenten zullen lessen volgen bij NHL Stenden in Meppel. Dat meldt RTV Drenthe.

De internationale opleiding tot docent voor het middelbaar onderwijs breidt uit. Tweede-, derde- en vierdejaarsstudenten krijgen na de zomer ook les in Meppel. Tot nu toe kregen alleen de eerstejaars les op deze locatie. De opleiding komt oorspronkelijk uit Groningen. De internationale opleiding tot docent voor het basisonderwijs is een uitbreiding op de locatie in Meppel. Studenten die de opleiding volgen komen van over de hele wereld. Meppel is namelijk de enige plek op de wereld waar de opleiding gegeven wordt.

De studenten hebben bijna allemaal een studentenkamer. Voor 20 tot 25 studenten zijn we nog op zoek naar een eigen plekje, aldus Ton Gelmers, vestigingsdirecteur van NHL Stenden in Meppel.

Er worden steeds meer internationale scholen in Nederland opgericht, dus er zijn ook meer docenten nodig, aldus Gelmers. Over vijf jaar hoopt hij dat er 700 tot 750 studenten op de campus rondlopen.

Laatste nieuws