Duurzame inzetbaarheidsuren, hoe zit het ook alweer?

ROTTERDAM - Medewerkers in het primair onderwijs hebben recht op duurzame inzetbaarheidsuren. Maar hoe werkt het eigenlijk precies met die uren? Een vraag die u waarschijnlijk regelmatig te horen krijgt. Ontdek alle ins en outs van de regeling.

Hoe werkt de duurzame inzetbaarheidsregeling?

Medewerkers in het primair onderwijs hebben recht op duurzame inzetbaarheidsuren. De duurzame inzetbaarheidsregeling heeft als doel om leerkrachten gezond, gemotiveerd en inzetbaar te houden. Maar hoe zit het precies met deze uren? Waar kunnen uw medewerkers deze voor inzetten? En hoe zit het met het bijzonder budget voor starters, zij-instromers en leerkrachten vanaf 57 jaar? 

Vervangingsfonds/Participatiefonds (VfPf) zette de belangrijkste elementen van de regeling op een rij. Download hier de inspiratiefolder Duurzame inzetbaarheidsuren.

Ondersteuning nodig?

Heeft u vragen over dit thema of wilt u aan de slag met de duurzame inzetbaarheid van uzelf of uw medewerkers? U kunt terecht bij de adviseurs van VfPf voor ondersteuning. Daarvoor betaalt u geen extra kosten, want die zijn al inbegrepen bij de premie die u betaalt.

 

Bron: VfPf - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws