Onderwijsprofessionals kiezen massaal Begeleide Online Mindfulnesstraining

SEVENUM - De Online mindfulnesstraining die begeleid wordt gegeven, blijkt uit ervaringen en uit wetenschappelijk onderzoek zeer efficiënt te zijn om stress te verminderen.

Binnen 8 weken ontwikkelden deelnemers vaardigheden waarmee zij de stress die zij ervoeren effectief konden bestrijden. Onderzoekers concluderen dat Preventieve Online Mindfulness Interventies een significant effect hebben op het verminderen van de ervaren stress bij psychisch gezonde volwassenen.

“Ik heb geleerd naar mezelf te kijken en weet beter wat ik wil. Het lukt me veel beter om zaken/ klusjes zowel op mijn werk als privé één voor één te behandelen, wat de kwaliteit zeker ten goede komt. – Leerkracht basisonderwijs

 “Ook onderwijs gebaat bij online mindfulnessbegeleiding

In de werkpraktijk van de leraar is de werkdruk hoog en de focus complex. Deelname aan de training, die je vanuit huis volgt, stelt de leraar instaat om met meer aandacht en geconcentreerder het contact met de leerling, ouders en collega’s aan te gaan, terwijl zij minder stress ervaren.

 “Ik heb de Webinars als zeer prettig ervaren. Je bent thuis, relaxed in je eigen omgeving. Heel fijn! Ik ben ervan overtuigd als leerkrachten, met de eenvoudige aanpassingen die je vertelt, en deze gaan toepassen, veel winst kunnen behalen in relatie tot de werkdruk.” – Deelnemer Webinar uit onderwijs

Na jaren nog steeds winst door de training

Een aantal jaren na het volgen van de mindfulnesstraining zegt Ank Arts in een interview:

“Voorheen werd ik geleefd door mijn gedachte, nu heb ik hier eindelijk weer zelf grip op. Ik heb dankzij deze cursus geleerd om me niet langer te laten sturen door gedachten en emoties, maar om zelf steeds vaker en steeds meer te bepalen waar ik met mijn gedachte ben. Ik ben niet mijn gedachte en ik laat mij er ook niet langer meer door sturen.”

Stress bestrijden met ongekende snelheid

Reacties laten zien dat het trainen van vaardigheden tijdens de online mindfulnesstraining, stress bestrijden met ongekende snelheid. Deelnemers geven aan niet te hebben verwacht dat de vaardigheden eenvoudig en effectief zouden zijn:

“Ik weet nu hoe ik voor de korte weg kan kiezen. Ik had nooit gedacht dat piekeren stoppen zo eenvoudig kan zijn.” – Mariëtte Schraven-Cox

Thuis oefenen

De meta-analyse van Parson uit 2017 laten zien hoe waardevol het is dat deelnemers worden ondersteund en gestimuleerd om thuis te oefenen. Tijdens de live Webinars worden oefen-ervaringen gedeeld terwijl de anonimiteit wordt geborgd. Met de Mindfulness Plus Free app met oefeningen wordt thuis geoefend.

“De geluidsbestanden zijn zeer goed en helpen je echt. De teksten zijn een fijn hulpmiddel om even na te kijken wat de bedoeling is.”

“Ik heb ermee bereikt wat ik wilde, namelijk het malen in mijn hoofd als ik ´s nachts wakker lag te stoppen en beter in slaap te komen” zegt Marjo, salarisadministrateur. 

Een leerkracht in het basisonderwijs sluit de training eind 2017 als volgt af:

“Fijne training en betrokken trainers. Ik zou er zeker weer voor kiezen om de training te volgen. – Leerkracht

Zelf online training volgen

Zelf ook met deze online mindfulnesstraining beginnen? Ontdek de online training mindfulness hier.

Laatste nieuws