Overheid helpt leraar werkdruk aan te pakken

DEN HAAG - Alle basisscholen in Nederland ontvangen deze week een brochure, waarin staat wat leraren wel en niet moeten doen aan administratie en verantwoording. Leraren weten vaak niet goed wat de wet- en regelgeving precies voorschrijft, waardoor ze te veel papierwerk op zich nemen. Met de handreiking ‘Ruimte in Regels’ kunnen docenten en scholen zelf controleren wat er allemaal echt moet, maar ook wat er juist niet moet. Aldus Rijksoverheid.

Minister Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs overhandigde de eerste exemplaren van de brochure aan het lerarenteam van basisschool Villa Vrolik in Hilversum en aan VVD-Kamerlid Bente Becker, die zich in de Tweede Kamer samen met inspecteur-generaal Monique Vogelzang sterk heeft gemaakt voor de handreiking.
 
De handreiking is één van de middelen om leraren te helpen die druk te verminderen. ‘We doen als ministerie en inspectie zoveel mogelijk om te helpen, maar er ligt ook een belangrijke rol voor scholen zelf’, 'Niemand is leraar geworden om allerlei overbodige administratie bij te houden’, aldus Slob.
 
Het kabinet heeft in het regeerakkoord 450 miljoen euro uitgetrokken om leraren te helpen werkdruk tegen te gaan
 
De brochure is voor iedereen te downloaden op www.leraar.nl/werkdruk.

Laatste nieuws