Expertisecentrum: docent centraal in internationalisering onderwijs

DEN HAAG - Wat heeft een docent nodig om goed onderwijs met internationale elementen te kunnen verzorgen? Dat is de hamvraag voor het nieuwe Centre of Expertise for Global Learning. “Wil je echt meters maken met internationalisering, dan moet je beginnen bij de docent.” Aldus Nuffic.

Het expertisecentrum is een samenwerkingsverband van lectoren die onderzoek doen naar internationalisering in het onderwijs. Het initiatief komt van de Haagse Hogeschool, Hogeschool van Rotterdam en Stenden. De Hogeschool van Amsterdam, Hanzehogeschool en Zuyd Hogeschool hebben zich ook bij het initiatief aangesloten.
 
Nuffic lijkt een vreemde in dit rijtje, aldus Roos Hogenkamp, hoofd Kennis & Innovatie. “Maar wij willen graag alle onderzoekers op het gebied van internationalisering in het onderwijs samenbrengen.” Daarom organiseerde Nuffic vorig jaar een bijeenkomst, waar de lectoren afspraken om meer samen op te trekken en ervaringen uit te wisselen. Hogenkamp op haar beurt betrekt de lectoren bij het onderzoeksvoorstel dat Nuffic wil indienen bij het ministerie van onderwijs.
 
Bron: Nuffic

Laatste nieuws