Duizenden scholieren zonder boeken door problemen bij leverancier

KAMPEN - Duizenden leerlingen in het voortgezet onderwijs wachten nog altijd op hun schoolboeken. Van Dijk Educatie in Kampen, de grootste leverancier van schoolboeken in Nederland, heeft grote leveringsproblemen. Scholieren en scholen maken zich ernstig zorgen.

Het regent klachten over de levering van schoolboeken door Van Dijk. Wanneer scholen en scholieren de leverancier bellen krijgen zij een automatische boodschap te horen waarin het bedrijf de problemen erkent.

De leverancier schat dat ongeveer 7.500 middelbare scholieren hun lespakket niet compleet hebben. Sommigen hebben zelfs helemaal geen boek ontvangen en moeten noodgedwongen de eerste hoofdstukken uit de boeken van klasgenootjes kopiëren.

Had ik maar zo’n zware tas...

Ook Imke Harstra (14) uit Heerde hoopt dat de problemen snel opgelost zijn. De brugklasser van De Noordgouw wacht al maanden op haar boeken. "Als ik andere kinderen met zo’n zware tas zie sjouwen, denk ik: had ik maar zo’n zware tas...’’ Nu moet ze het doen met kopietjes. Aldus de brugklasleerling tegen De Stentor.

Grootste leverancier voor VO

Van Dijk levert naar eigen zeggen meer dan twee derde van het lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs. In totaal gaat het jaarlijks om elf miljoen lesboeken. De problemen bij Van Dijk hebben ook de aandacht van de VO-raad. De belangenvereniging wil in gesprek met Van Dijk.

Bron: De Stentor

Laatste nieuws