Cloudwise organiseert Webinar Wednesdays

WOERDEN - Cloudwise organiseert vanuit de Cloudwise Academy drie keer een Webinar Wednesday. Het doel is om leerkrachten en ICT’ers te informeren en enthousiasmeren over de mogelijkheden van Google Classroom, COOL en Chromebooks, zodat je je kennis gelijk de volgende dag toe kunt passen in de praktijk. Meld je aan voor één of meerdere webinars: ze zijn gratis! De webinars vinden plaatsen op woensdagmiddag om 14:30 uur en duren maximaal een uur.

Webinars & data

Webinar 1: Hoe zet je Google Classroom in

Datum: woensdag 20 september 2017, 14:30 – 15:30 uur

Voor wie: leerkrachten & ICT’ers PO en VO, je bent enigszins bekend met Google Classroom, maar wil meer weten over de mogelijkheden voor jouw onderwijs

Inhoud: Je wilt Google Classroom (meer) inzetten in je lessen, maar je weet nog niet helemaal hoe. Wat kun je er allemaal mee? Zowel voor leerkrachten als ICT’ers  komen er praktische tips langs over hoe Google Classroom onderwijs makkelijker en leuker kan maken.

Trainers: Anouk heeft als Master of Education de nodige didactische kennis in huis. Ze is Google Certified Trainer en specialiseert zich in Google Classroom. Leon is bekend met zowel de technische als de inhoudelijke kant en is eveneens Google Certified Trainer. Hij geeft zijn trainingen met veel geduld en kennis bij verschillende groepen.

Webinar 2: Hoe kies je het juiste Chromebook voor onderwijs

Datum: woensdag 27 september 2017, 14:30 – 15:30 uur

Voor wie: ICT’ers PO en VO, je oriënteert je op het inzetten van Chromebooks of je wilt weten wat er nieuw is op het gebied van Chromebooks

Inhoud: Je hoort het steeds vaker. Werken in de cloud met Chromebooks. Allerlei positieve verhalen over hoe makkelijk het werkt. Je bent nog niet overtuigd? Volg dit webinar en stel je (kritische) vragen! Onderwerpen: waarom een Chromebook, welke is de beste voor jouw onderwijs, wat kun je ermee in de klas?

Trainers: Jim & Bastiaan zijn beide accountmanager èn trainer. Jim was voorheen Bovenschools ICT’er en wil met zijn kennis ook andere basisscholen verder helpen. Bastiaan is expert op het gebied van Chromebooks en richt zich met zijn technische kennis en enthousiasme op VO scholen.

Webinar 3: Wat kun je met COOL in de klas

Datum: woensdag 4 oktober 2017, 14:30 – 15:30 uur

Voor wie: leerkrachten en ICT’ers PO, je bent een nieuwe of bestaande gebruiker van het Cloudwise COOL portaal en je wilt voor het eerst of opnieuw een introductie over het platform

Inhoud: Werken met COOL betekent leuk leren. Richt je lessen in op je eigen manier! In dit webinar vertellen we je: hoe je eenvoudig huiswerk klaarzet, hoe leerlingen onderling met elkaar kunnen communiceren en hoe je zelf een nieuw wachtwoord instelt voor je vergeetachtige leerling. Ook laten we zien hoe je op afstand mee kunt kijken op de Chromebooks van je leerlingen.

Trainers: Sophie stuurt het team met trainers aan, maar geeft ook graag zelf trainingen als Google Certified Trainer. Margo werkte voorheen als leerkracht en ICT’er op een basisschool. Dankzij haar ervaring sluiten haar trainingen goed aan bij de dagelijkse onderwijspraktijk.

Aanmelden voor een Webinar.

Laatste nieuws