Europa voor cyberveiligheid: ook Frankrijk erkent BSI-certificaat

BUDEL - Europa maakt zich op voor een gezamenlijke strijd tegen cyberveiligheid. Hierin hebben het Franse nationale agentschap voor de beveiliging van informatiesystemen (ANSSI) en het Duitse Federale Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI) een belangrijke stap gezet. Vanaf nu erkennen de twee overheidsinstanties elkaars veiligheidscertificaten. Duitsland erkent de ANSSI-certificaten en Frankrijk doet dat op haar beurt met de BSI-certificaten. Gezamenlijk geven de overheidsinstanties aan dat deze overeenkomst een belangrijke ontwikkeling is richting een wereldwijde standaard voor certificeringsregelingen.

BSI IT-Grundschutz

Prowise is tot nu toe de enige producent van onderwijssoftware die de BSI IT-Grundschutz-certificering heeft gekregen. Concreet ontving Prowise dit certificaat voor de ontwikkeling van de onderwijssoftware Prowise Presenter, MDM-oplossing Prowise Screen Control en Prowise Cloud Services, de overkoepelende naam van de cloudinfrastructuur. Voor scholen is de goedkeuring van de strenge Duitse overheid een extra bevestiging dat Prowise zorgvuldig met hun gegevens omgaat. De audit nam ongeveer een jaar in beslag en kijkt naar duizenden verschillende elementen op het gebied van privacyvoorschriften, informatiebeveiliging, dataopslag, risicomanagementsystemen en applicaties of platformen die daarbij horen.

Recht op privacy

Prowise heeft een diep geloof in het recht op privacy, zeker wanneer het om kwetsbare groepen zoals kinderen gaat. Daarom worden alle hardware en software volledig in eigen beheer ontwikkeld en is privacy het eerste aspect waarmee rekening wordt gehouden. Prowise bewijst met het IT-Grundschutz-certificaat wat het bedrijf al jaren beweert: geen andere onderwijssoftware is zo veilig als Prowise-software. Prowise is bijvoorbeeld al jaren ISO 27001- en Privacy Verified-gecertificeerd. Daarnaast bevestigde het onafhankelijke Duitse AV-Test Institute de veiligheid van het topmodel Prowise Touchscreen Ten (inclusief software) met een ‘Getest IoT-product’-hercertificering.

Lees meer over Privacy by Prowise

 

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com 

Laatste nieuws