Oekraïense kinderen gaan Nederlands onderwijs volgen in Son en Breugel

SON EN BREUGEL - Na de zomervakantie gaan Oekraïense kinderen in de noodopvanglocatie in Son naar Nederlandse basisscholen. Zij worden verdeeld over vier scholen in Son en Breugel. De Oekraïense school in Eindhoven gaat namelijk sluiten vanwege het lage leerlingenaantal. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Het gaat om zeventien basisschoolleerlingen. De leerlingen kregen voor de zomer les op de Oekraïense school aan de Broodberglaan in Eindhoven. Inmiddels is er een plekje voor hen gevonden in het reguliere onderwijs in de buurt. Op deze manier kunnen zij aansluiten bij hun Nederlandse leeftijdsgenoten. Wanneer er meerdere kinderen uit een gezin komen, gaan alle broertjes en zusjes naar dezelfde basisschool toe.

De Oekraïense kinderen zullen de lessen in het Nederlands volgen. Er wordt wel gekeken naar ondersteuning buiten de klas. Na de herfstvakantie wordt er gekeken of deze methode werkt. Vooralsnog komen er nog geen leerkrachten mee vanuit Eindhoven.

Het was een moeilijke opgave om de kinderen te kunnen onderbrengen op de basisscholen, omdat veel scholen in Son en Breugel al overvolle klassen hebben. Bij deze scholen wordt er gewacht op nieuwbouw of uitbreiding in de komende jaren.

Laatste nieuws