Ruim 2.500 scholen hebben ventilatie niet op orde

DEN HAAG - 2.500 scholen door het hele land hebben de ventilatie niet op orde. En dat terwijl er scholen wordt aangeraden om goed te ventileren om de spreiding van het coronavirus tegen te gaan. Scholen moeten nu vaker hun ramen open zetten en dat is in de winter niet bepaald fijn. 

Eerder werd er vanuit gegaan dat één op de tien scholen de ventilatie niet op orde had, maar dat blijkt nu bijna drie op de tien scholen te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van minister Slob van Onderwijs. In het onderzoek werd gekeken of het binnenklimaat wel aan de minimale bouw- en gezondheidseisen voldoet. 

Op basisscholen voldoet 28% (2.170 scholen) niet aan de eisen en in het voortgezet onderwijs is dit ruim 26% (365 scholen). 

Tijdens de coronapandemie is luchten van belang om zo het aantal virusdeeltjes te verminderen. Scholen hebben momenteel veel coronabesmettingen. Sinds de herfstvakantie hebben al 120 scholen hun deuren moeten sluiten. De helft van de basisscholen heeft één of meerdere klassen naar huis gestuurd. 

Laatste nieuws