Ouders uiten hun zorgen over bouw 'kindcentrum' in Dronten

DRONTEN - Ouders in Dronten zijn niet enthousiast over één groot 'kindcentrum', met daarin vijf basisscholen. Het gebouw zou uiterlijk 2025 in Dronten moeten staan. Hierover bericht Omroep Flevoland.

De ouders vinden het geen goed plan en vrezen dat de kleinschaligheid verdwijnt van hun vertrouwde basisschool en ook zijn ze bang dat de kwaliteit van het onderwijs achteruit gaat. Nu krijgen kinderen goede begeleiding en is er veel individuele aandacht. “Ik denk dat sommige kinderen een beetje verdrinken op zo’n grote school”, aldus een moeder. Meerdere ouders delen die mening. 

De vijf basisscholen in het centrum van Dronten (GBS De Schakel, PBS Aan Boord, KBS De Toekomst, OBS Aquamarijn en SBO De Driemaster) staan achter de geplande intensievere samenwerking. In het nieuwe kindcentrum komen verder voorschoolse educatie, een kinderopvang, de GGD, buitenschoolse opvang en een sportzaal. De gemeente heeft al onderzoek gedaan naar geschikte locaties, maar de definitieve plek moet nog worden aangewezen. Dit najaar zijn er gesprekken met omwonenden. De gemeenteraad zal dan eind van het jaar of begin volgend jaar besluiten nemen. Dan zal het ook duidelijk zijn hoeveel dit gaat kosten.

Laatste nieuws