Middelbare scholen en het mbo gaan vandaag deels weer open

UTRECHT - Middelbare scholen en het mbo gaan vanaf vandaag weer open. Leerlingen kunnen minstens één dag per week naar school. Sinds de kerstvakantie hadden deze leerlingen alleen thuisonderwijs.

Basisscholen openden drie weken geleden de deuren. Vorig week besloot het kabinet dat ook de scholen in het voortgezet onderwijs weer fysiek onderwijs mogen geven. Het OMT acht dat veilig en verantwoord als iedereen, met uitzondering van het voortgezet speciaal onderwijs, in de scholen onderling 1,5 meter afstand houdt.

Middelbare scholen mogen zelf maatwerk bieden. Dit betekent dat leerlingen daar ook meer dan één dag per week naar school mogen, mits dit verantwoord kan. Voor mbo-studenten geldt vooralsnog dat zij één dag per week naar school mogen.

Tussen de lessen door moeten leerlingen mondkapjes dragen. Daarnaast gelden er dezelfde maatregelen als in het basisonderwijs. Als een leerling of docent positief test op het coronavirus, moeten de leerlingen en docenten die nauw contact met de besmette persoon hebben gehad 10 dagen in quarantaine. Op de vijfde dag kunnen zij zich vrijwillig laten testen om daarmee de quarantaine te verkorten.

Laatste nieuws