'Een op de drie studenten geeft leven door coronacrisis onvoldoende'

UTRECHT - Een op de drie studenten beoordeelt zijn leven tijdens de coronacrisis met een zware onvoldoende. Ondanks de grote impact van de coronacrisis, willen de studenten wel helpen bij het oplossen van coronagerelateerde problemen. Hierover bericht het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), dat onderzoek heeft gedaan onder ruim 7.500 studenten.

"Bijbaantjes, sport en sociale activiteiten vallen weg en onze handen jeuken om een positieve bijdrage te kunnen leveren in deze coronacrisis. We zien dat er bij studenten grote problemen ontstaan en willen graag zelf onderdeel zijn van de oplossing’', aldus Martijn Janse, een van de initiatiefnemers van het onderzoek. Studenten zouden bijvoorbeeld in dienst van de gemeenten projecten kunnen uitvoeren om coronagerelateerde knelpunten op te lossen.

Een van die knelpunten is de moeite die studenten hebben met het volgen van onderwijs vanuit een studentenhuis vooral door gebrek aan een rustige studieplek. Ruim de helft zegt hier in te herkennen. "Dit kan opgelost worden door leegstaande gebouwen zoals restaurants en theaters in te richten als studieplek. Zet studenten in om die plekken te vinden en in te richten, ze staan te trappelen om hun vrije tijd nuttig in te vullen, aldus Dahran Çoban, voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg.

Laatste nieuws