CTOUCH & TrilbyTV: de perfecte match voor communicatie in het onderwijs

EINDHOVEN - We leven momenteel in een maatschappij waar communicatie belangrijker is dan ooit. Waar kritische informatie vrijwel onmiddellijk up-to-date moet zijn. We weten ook dat het opbouwen en onderhouden van sterke relaties en het vieren van successen ons door deze moeilijk tijd heen kan helpen.

Dus welke tools hebben (basis)scholen, hogescholen en universiteiten tot hun beschikking om hun leerlingen en studenten te informeren en positief te houden? Van websites tot mobiele communicatie-apps en virtuele leeromgevingen, er zijn een groot aantal online technologieën beschikbaar. Velen maken gebruik van de kracht van sociale media. En laten we niet vergeten dat traditionele posters ook nog steeds erg geliefd zijn.

Maar missen we het perfecte medium voor communicatie?

Recente statistieken van Futuresource Consulting laten zien dat er in 2020 in totaal meer dan 15.000 interactieve displays zijn geïnstalleerd in het Nederlandse en Belgische basisonderwijs. Dat is een aanzienlijk aantal. Tel daar de bestaande digital signage schermen bij op en we hebben een groot blank canvas om belangrijke informatie te verspreiden.

In de wereld buiten de klaslokalen worden, met succes en groot effect, interactieve displays gebruikt. Overheidsmededelingen en essentiële gezondheids- en veiligheidsmeldingen worden getoond via een netwerk van beeldschermen. Deze interactieve displays zijn verspreid over hoofdstraten, winkelcentra en routes naar het werk.

Waarom slaagt het onderwijs er dan vaak niet in om digitale schermen te gebruiken voor communicatie?

Iets om over na te denken. Heeft digital signage (het delen van content) in het onderwijs altijd meer te maken gehad met het hebben van een scherm aan de muur? Of meer met de vraag of het een impact heeft? Digital signage is een kunst in elke omgeving. Voor het succes van digital signage is een plan en een strategie nodig. Vraag jezelf af waar de schermen komen te hangen, wie het publiek is en hoe lang het publiek ernaar kijkt. Als je deze vragen hebt beantwoord, dan gaat het om de inhoud, en zoals het gezegde luidt 'Content is King'!

"Alle 3 mijn basisscholen hebben tv's op school. Die bevinden zich bij de receptie of in de gangen, maar ik heb ze nog nooit aan zien staan! Dat is een gemiste kans. Als ik de kans krijg, dan zal ik dit met de directie van de scholen bespreken". Dan Sapseid TKAT - IT Manager - Coast

Interactieve schermen in de klas worden voornamelijk gebruikt voor het dagelijks lesgeven. Veel medewerkers zijn zich echter niet bewust van de mogelijkheden van zo’n interactief touchscreen. Door de opkomst van de generatie die opgegroeid is met de technologische ontwikkelingen van nu en door meer training, wordt het onderwijzend personeel steeds zelfverzekerder met technologie. Op die manier zijn zij bereid om nieuwe toepassingen uit te proberen. Na verloop van tijd zullen zij hun laptop niet meer via de VGA-kabel aansluiten, maar gebruik maken van meer ingebouwde interactieve functies zoals draadloos scherm delen en apps van derden.

Interactieve touchscreens kunnen ook centraal ingesteld en beheerd worden met behulp van een MDM, zoals Radix. Dit betekent dat belangrijke en specifieke content op bepaalde momenten van de dag automatisch kan worden afgespeeld. Stel je eens voor dat er inspirerende content wordt getoond als de leerlingen de klas inlopen, tijdens de lunchpauze of als ze aan het inpakken zijn om naar huis te gaan. Dat zou toch geweldig zijn?

MDM is een perfecte oplossing voor organisaties die meerdere scholen aansturen. Zo kunnen zij content centraal beheren en toevoegen aan de schermen op de verschillende locaties. Marketing- en communicatiemedewerkers kunnen daarnaast op deze manier eenvoudig de huisstijl bewaken en de content standaardiseren op alle scholen.

Bij TrilbyTV begrijpen ze de impact die het gebruik van een groot aantal digitale schermen kan hebben. Daarom hebben zij voor hun onderwijsklanten een Unlimited Screen-pakket ontwikkeld. Of het nu gaat om digital signage schermen in ruimtes zoals de receptie of interactieve touchscreens in elk klaslokaal. Alles kan eenvoudig worden aangesloten, beheerd en geüpdatet met één eenvoudige TrilbyTV-licentie.

Door de verlenging van het partnership tussen TrilbyTV en CTOUCH, kunnen (basis)scholen, hogescholen en universiteiten het hele jaar door ervaren hoe het gebruik van touchscreens in een klaslokaal de communicatie kan verbeteren.

Laten we dus niet vergeten dat interactieve touchscreens het perfecte middel is voor het delen van informatie en het tonen van content, in een tijd waarin communicatie belangrijker is dan ooit. En laten we niet vergeten hoe het vieren van successen en het delen van leerresultaten iedereen helpt om positief te blijven in deze uitdagende tijden. Met deze gedachte laat we de laatste woorden over aan Matt Gilbert, hoofddocent van de Barry Island Primary School in Wales.

"TrilbyTV is een effectief instrument dat het mogelijk maakt om de successen van de leerlingen in de hele school te vieren. Met gemak delen de klassen de prestaties van de leerlingen van het ene computerscherm in het klaslokaal naar het andere. Groep 6 leerlingen hebben verhalen voorgelezen aan jongere kinderen die TrilbyTV gebruiken. Het was een groot succes. Dit heeft de lezers in staat gesteld om hun zelfvertrouwen verder te ontwikkelen bij het voorlezen aan een groter publiek".

Bron: Trilby TV – partner van CTOUCH

CTOUCH is tevens partner van Onderwijsland.com

Laatste nieuws