Middelbare school in Bladel sluit tijdelijk de deuren na 61 positieve tests

BLADEL - Het Pius X-College in Bladel sluit tijdelijk de deuren nadat 48 leerlingen positief getest zijn op het coronavirus. Onder het personeel zijn 13 positieve tests gemeld, aldus het Brabants Dagblad vandaag.

De school gaat vanaf donderdag 13 dagen dicht. "Ik vind het heftig om te doen, maar eigenlijk ook weer niet. Het gaat om de gezondheid van ons allen", zegt rector-bestuurder Maarten de Veth in gesprek met de krant. Volgens hem loopt het aantal positieve tests nog steeds op.

De GGD doet vanwege de drukte geen bron- en contactonderzoek in de regio, waardoor het onduidelijk is waar de besmettingen plaatsvinden. Uit een analyse van de school zelf blijkt echter dat het "niet onmogelijk" is dat het virus ook wordt overgedragen binnen de schoolmuren.

De schoolleider heeft voor zijn besluit overleg gevoerd met de GGD en met de burgemeester van Bladel. Zij konden zich in de beslissing vinden. De Veth heeft ook zijn collega van het Rythovius College geïnformeerd. De leerlingen van het Pius X komen vooral uit Bladel en Reusel, die van het Rythovius uit Eersel en Bergeijk. "Het is opvallend dat het op het Rythovius veel minder speelt. Maar ja, Bladel en Reusel staan dan ook bovenaan als het om de besmettingen gaat.” 

Het Pius-X-College is met 2.265 leerlingen een van de grootste middelbare scholen in de regio. Tijdens de sluitingsperiode gaat de school over op online onderwijs.

Laatste nieuws