Vier leraren op basisschool in Limburg besmet, ouders zijn ingelicht

EYGELSHOVEN - Vier leerkrachten van basisschool De Veldhof in het Limburgse Eygelshoven zijn besmet met het coronavirus. Ze zijn in quarantaine gesteld. Dat bevestigt Christian Hoebe, hoogleraar en hoofd infectieziektebestrijding bij de GGD Zuid Limburg, na berichtgeving door 1Limburg, waar ook RTL Nieuws over bericht.

De vier besmettingen werden ontdekt nadat het coronavirus bij één van de leraren was geconstateerd. Uit bron- en contactonderzoek werd daarna duidelijk dat drie andere leerkrachten van de school ook besmet waren, aldus Hoebe.

Iedereen getest

Woensdag zijn in totaal veertien personeelsleden van de basisschool in de gemeente Kerkrade getest. Donderdag en vrijdag volgt het overige personeel. Naast een test moeten zij ook een vragenlijst invullen. "Daarna bepalen we wat we maandag doen", aldus Hoebe. 

Alle ouders van de basisschoolkinderen zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Zij moeten alert zijn op klachten bij de kinderen of bij henzelf. Uit onderzoek naar de hygiëne op de school bleek overigens dat de school voldoende voorzorgsmaatregelen had getroffen.

 

Laatste nieuws