Vijfhart IT deelt ervaring over Proof of Concept traject in software implementatie

ARNHEM - In 2019 ging Vijfhart IT-opleidingen op zoek naar een oplossing voor de administratie van hun opleidingen. Waar zij voorheen gebruik maakte van maatwerk, wilde ze de overstap maken naar SaaS. Dit mede doordat maatwerk voor hen veel tijd in beslag nam om te onderhouden en door te ontwikkelen. Als vervanger voor hun maatwerkoplossing werd Coachview Cursusadministratie software benaderd. Aangezien Vijfhart een vrij complex it-landschap heeft, is er voor het implementatie traject een Proof of Concept (PoC) uitgevoerd. Hierin werd van een migratie naar Coachview in kaart gebracht en de technische haalbaarheid bepaald.

Zo was de wens vanuit vijfhart om de bedrijfs- en persoonsgegevens van klanten uit een losstaande CRM real time te importeren in Coachview. Ook moest deze CRM gekoppeld worden aan inschrijvingen die via Coachview binnen kwamen. Daarnaast moest Coachview data verzenden naar onder andere: De website van Vijfhart, Oracle en hun boekhoudsysteem. Door deze complexe structuur is er tijdens de PoC gewerkt naar een Bus Architecture waar alle benodigde data in samenkomt. Hierdoor wordt het voor Vijfhart mogelijk deze grote hoeveelheid datastromen te verbinden.

Nu de PoC is afgerond is Vijfhart gestart met de implementatie van Coachview. Hier werken we samen aan de inrichting van Coachview en het traineren van de backoffice om Coachview goed te gebruiken. Coachview wordt ingezet om:

  • Locaties en docenten plannen
  • Certificaten te genereren en te versturen
  • Backofficeprocessen te automatiseren

Meer weten over het PoC-traject van Vijfhart IT en Coachview? Bekijk dan deze video!

 


Bron: Coachview - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws