‘De compatibiliteit met Apple is geweldig’

03-12 08:21 | bron: Onderwijsland.com

HAARLEM - Op Openbare Basisschool De Globe (Stichting Spaarnesant) werken praktisch alle leerlingen en leerkrachten louter op iPads en MacBooks. Jos Bosten (beleidsadviseur ict en onderwijs) en Boubker Skakni (ict’er op De Globe) vertellen waarom de stichting razend enthousiast is over de Prowise Touchscreens. “Een Nederlands product, een veilige appstore en compatibiliteit met Apple.”

Stichting Spaarnesant kent 26 scholen, verdeeld over 31 locaties in Noord-Holland. In totaal krijgen hier ruim 7000 leerlingen elke dag onderwijs van 850/900 leerkrachten. Binnen de stichting werkt iedereen (leerlingen en leerkrachten) zoveel mogelijk met Apple-apparaten.

Gratis lesmateriaal is geweldig

Jos Bosten geeft aan dat er binnen Spaarnesant vroeger veel gewerkt werd met ActivInspire en Gynzy. “Daar betaal je natuurlijk een flink bedrag voor. Sinds Prowise Presenter gratis is, wordt er op onze scholen steeds meer gebruik van gemaakt. Bovendien vind ik dat het materiaal in Presenter steeds completer en beter wordt. Hierdoor wordt het ook echt gebruikt in de klas.” Boubker vult aan: “De gratis kant-en-klare lessen in Presenter vind ik echt geweldig, ik heb alle collega’s aangemoedigd een account aan te maken”.

Een Nederlands product

De toename in het Presenter-gebruik was voor Jos en Boubker een van de redenen om onder andere de Prowise-stand tijdens de Bett-beurs in Londen te bezoeken. Daar maakte het duo kennis met nieuwe snufjes zoals de Prowise MOVE-camera, maar raakten de twee vooral overtuigd van de touchscreens. Jos: “De kwaliteit van het Prowise Touchscreen zelf verbaasde me. Het ziet er echt degelijk en betrouwbaar uit. Het is bovendien een Nederlands product, dat vind ik ook erg mooi.”

AirPlay

Boubker vertelt dat de compatibiliteit met de Apple-devices erg belangrijk was in de keuze voor het Prowise Touchscreen. Op De Globe heeft bijna elke leerling een eigen iPad en zijn alle desktop-pc’s vaarwel gezegd. “Omdat AirPlay in de schermen zit, hebben we geen losse apparaten meer nodig om te kunnen streamen naar het bord. Het werkt direct en snel, je hoeft geen drivers te installeren. Daar hebben we bij andere merken veel problemen mee gehad.”

Beeld en geluid

De ict’er is daarnaast zeer te spreken over het beeld en geluid. “De kijkhoek bijvoorbeeld. We hebben zelfs geen zonwering nodig, iedereen kan alles op het scherm altijd goed zien. Zeker bij oudere schermen van andere aanbieders is de kijkhoek heel slecht: als kinderen aan de zijkant vooraan zitten, zien ze niets. Ook het geluid is erg goed, de boxen en subwoofer zitten in het scherm verwerkt, daarin is het scherm ook uniek.”

Een veilige appstore

Jos is als beleidsadviseur ict en onderwijs enthousiast over Android 8.0, de module waarop het besturingssysteem Prowise Central draait. “In Android kunnen we aan de slag met Word, Excel en andere Office-apps. We hebben daarnaast goed gekeken naar de appstore. Onveilige apps, dat moet je niet willen. Denk aan spyware, malware en spelletjes. Tot nu toe is wat mij betreft het Prowise-product de enige die dat op een goede manier regelt. Daarnaast klinken de gegarandeerde software-updates erg positief.”

Direct werken met Apple

Boubker vat de keuze voor het Prowise Touchscreen nogmaals treffend samen: “De service die Prowise biedt, is erg goed. Voor ons was de prijs niet eens doorslaggevend. We hebben gekeken naar kwaliteit, het direct kunnen werken met Apple en de mogelijkheden met Presenter. Daarnaast hebben we met een groep ict’ers van Spaarnesant het hoofdkantoor in Budel bezocht. Erg indrukwekkend. Na afloop waren we eensgezind: ‘Als ik een nieuw bord wil, dan wil ik een Prowise’.” 

 

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
07 jul Meer scholen willen geld voor oplossen leerachterstanden
07 jul Onderwijsprofessional betaalt soms vier keer zoveel voor tweede studie
07 jul Preventie in het onderwijs kan stijgende zorgkosten in de toekomst beperken
07 jul Man die school binnenreed verdacht van poging tot moord
07 jul 'Jongens leren beter lezen met veel meisjes om zich heen'
07 jul Prowise levert 1500 touchscreens aan Brussels onderwijs
07 jul Master Leiderschap in Onderwijs – MLO
06 jul Quarantaine na vakantie naar oranje of rode landen geen reden voor schoolverzuim
06 jul Schrappen eindtoets groep 8 kan ongelijkheid vergroten
06 jul Minister Slob wil ook speciaal onderwijs op BES-eilanden
06 jul Verbreding van de pabo trekt mogelijk meer studenten
06 jul E-learning: ‘Gebruik je Digibord als een Pro’
06 jul Vacature: Leerkracht groep 8 Christelijke basisschool
03 jul TU Eindhoven mag vrouwen niet voortrekken in sollicitatieprocedures
03 jul Wet voor nieuw inburgeringsstelsel aangenomen: taallessen, werk en stage lopen
Poll
Ik sta achter de beslissing om het onderwijs weer volledig te hervatten
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?