Mertens grijpt naast titel 'beste docent ter wereld'

DUBAI - Basisschoollerares Daisy Mertens van basisschool De Vuurvogel in Helmond heeft zondag naast de titel beste docent ter wereld gegrepen. Die eer ging naar de Keniaanse leraar Peter Tabichi. Aldus de Varkey Foundation, de organisator van de Global Teacher Prize.

Tabaichi krijgt een bedrag van 1 miljoen dollar (880.000 euro) bestemd voor onderwijsprojecten. Dat bedrag wordt uitgesmeerd over tien jaar. Mertens drong in februari door tot de laatste tien kanshebbers en behaalde daarmee een plek in de finale van de verkiezing van de beste docent ter wereld.

In totaal deden er liefst tienduizend docenten uit 179 landen mee. Mertens won in 2016 de prijs voor de beste basisschooldocent van Nederland.

De juryleden waren onder de indruk van de school waar Mertens werkt. "Op de school zitten 440 kinderen met dertig verschillende nationaliteiten. Daarnaast geeft ze tegelijkertijd les aan kinderen met een leerachterstand en hoogbegaafde kinderen."

Volgens de organisatie had Mertens bewust voor deze school in een arme wijk van Helmond gekozen. "Ze stimuleert kinderen om zelf te plannen wat ze gaan leren. Zo halen de leerlingen meer uit zichzelf".

 

Bron: ANP

Laatste nieuws