Wereldprimeur op Bett en NOT 2019

UTRECHT - Prowise presenteert met Prowise MOVE een baanbrekende innovatie voor interactief en gezonder onderwijs. Het Prowise Touchscreen en de Intel® RealSense™ Technology laten leerlingen spelenderwijs leren terwijl ze actief en fysiek bezig zijn. De hiervoor ontwikkelde educatieve digitale tools zijn bedienbaar zonder het scherm daadwerkelijk aan te raken.

De Prowise MOVE-camera is eenvoudig te installeren op ieder Prowise Touchscreen en wordt tijdens de onderwijsbeurzen Bett (Londen) en de NOT (Utrecht) aan het grote publiek voorgesteld. De Prowise MOVE-camera en de Intel® RealSense™ Technology registreren de bewegingen die iemand maakt als hij of zij voor het Touchscreen staat. Hierdoor kan het scherm de persoon volgen en zonder aanraking reageren op zijn of haar handelingen. Het Prowise Touchscreen is zo bedienbaar zonder het daadwerkelijk fysiek aan te raken.

De Prowise MOVE-camera (t.w.v. €400 excl. btw) wordt vanaf het tweede kwartaal van 2019 volledig gratis meegeleverd met het Prowise Touchscreen.

MOVE-tools
Prowise heeft voor MOVE volledig in eigen beheer educatieve, digitale tools ontwikkeld. Deze hebben een plek gekregen in Prowise Presenter 10: gratis onderwijssoftware waarmee al 450.000 gebruikers lessen of presentaties maken. De tools zijn speciaal voor het onderwijs gemaakt en gericht op serious gaming. Ze zijn compleet anders dan gebruikelijke educatieve games. Kinderen worden namelijk uitgedaagd en gemotiveerd om fysiek en actief bezig te zijn terwijl ze voor het Touchscreen staan. Ze zitten niet stil op hun stoel, staan zelf voor het scherm en worden getriggerd veel te bewegen. Op deze manier wordt leren fun.

Leren en bewegen
Prowise MOVE geeft scholen de unieke mogelijkheid om leren en bewegen elkaar te laten versterken. Leerlingen zijn actief bezig terwijl ze spelenderwijs leren. “We zijn ervan overtuigd dat Prowise MOVE de ontbrekende schakel is in onze totaaloplossing voor het onderwijs. Het is dé manier om alle mogelijkheden van het Prowise Touchscreen en de software Prowise Presenter optimaal te benutten. Daarom zijn we enorm trots op het feit dat we de Prowise MOVE-camera gratis bij ieder Prowise Touchscreen meeleveren. MOVE geeft leerkrachten de kans extra leuke, leerzame en gezonde lesstof aan te bieden”, aldus Prowise-directeur Erik Neeskens.

Intel® RealSense™ Technology
“Intel® RealSense ™ -technology wordt gebruikt voor producten te ontwikkelen om het leven van mensen te verrijken met apparaten en machines die de wereld in 3D waarnemen. We zijn verheugd dat Prowise zijn MOVE-product heeft ontworpen om RealSense ™ -technology te gebruiken om interactief onderwijs te verbeteren”, aldus Sagi BenMoshe, vice-president en general manager van de Intel RealSense Group.

Video conferencing
De Prowise MOVE-camera is ook inzetbaar als normale webcam in combinatie met de vooraf en rechtstreeks op het Touchscreen geïnstalleerde Skype-app. Andere video-apps komen in de toekomst beschikbaar. De vier in het Prowise Touchscreen verwerkte wide area microfoons herkennen stemmen tot acht meter afstand en zorgen via de 2.1 Dolby Audio gecertificeerde soundbar voor een unieke geluidsbeleving. Dit maakt het Prowise Touchscreen de complete conference-oplossing voor scholen, bedrijven en vergaderlocaties.

Volledig veilig
De mechanische privacy filter die de MOVE-camera kan afdekken, maakt dat leerkrachten en leerlingen beveiligd zijn tegen onverhoopte dreiging van buitenaf. Het recent door Prowise behaalde ISO 27001-certificaat toont aan dat het bedrijf secuur omgaat met informatie en de processen die daarmee te maken hebben. Prowise sleepte al eerder het Privacy Verified-certificaat in de wacht. Hiermee voldoet het aan de strengste internationale privacywet- en regelgeving.

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws