Burgemeester dreigt met sluiten Vindicat

09-01 10:17 | bron: Onderwijsland

GRONINGEN - De Groningse studentenvereniging Vindicat heeft een waarschuwing gekregen van burgemeester Peter den Oudsten. De burgemeester dreigt met het intrekken van de exploitatievergunning of het tijdelijk sluiten van de vereniging. Aanleiding is een geweldsincident tijdens een Vindicatfeest in mei vorig jaar. Het bestuur van de vereniging weigerde daarna mee te werken aan het politieonderzoek.

Vindicat kan de maatregelen verwachten als de vereniging binnen een jaar weer de fout ingaat. De gemeente bevestigde dinsdagmiddag berichtgeving van die strekking door de Groningse stadsblog Sikkom.

In de waarschuwing staat dat de burgemeester door de politie is geïnformeerd over een "ernstig geweldsincident” tijdens het feest en dat Vindicat weigerde om de naam van de verdachte door te geven aan agenten. Volgens Vindicat deden ze dat om de privacy van de leden te beschermen.

Daadwerkelijke sluiting is pas aan de orde "na een derde waarschuwing”, aldus een woordvoerder van de burgemeester. Vindicat is geschrokken. "U begrijpt dat het intrekken van de exploitatievergunning vergaande gevolgen heeft voor de leden en mogelijk het voortbestaan van Vindicat”, schreef de vereniging aan de burgemeester. Vindicat zegt dat de waarschuwing een extra aansporing is om de cultuur binnen de vereniging te veranderen. "We zien ook dat er stappen zijn gezet. Zo zijn afgelopen jaar de introductietijd en het driedaagse feest Kermesse zeer goed verlopen. Ook proberen we in samenwerking met de gemeente de problemen aan te pakken.”

Het is niet voor het eerst dat Vindicat in opspraak raakt. In mei vorig jaar werden de bestuursbeurzen ingetrokken omdat de vereniging een ander geweldsincident verzuimde te melden bij de gemeente en de universiteit, terwijl dit wel de afspraak was. In december 2017 deed een Vindicatlid aangifte nadat hij door twee andere leden ernstig was mishandeld tijdens Kermesse.

Bron: ANP

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 jan Schrijvers helpen mee op school
21 jan CDA en D66 willen versoepeling kinderpardon
21 jan Vandaag krijgen 79 scholen predicaat Excellente School
21 jan 34 nieuwe maatschappelijke diensttijdprojecten van start
21 jan Investeringen in onderwijs worden zichtbaar in 2019
21 jan Project voor verbeteren zeer zwakke scholen succesvol
21 jan Werkgevers, geef docenten vertrouwen
18 jan In 14 maanden via spoedcursus leraar
18 jan Circa 65 procent van de basisschoolleerlingen zullen later gaan werken in beroepen die nu nog niet bestaan
18 jan Leerlingen basisschool krijgen vaker les in grote klassen
18 jan Vierdaagse schoolweek in Hoorn lijkt succesvol
18 jan TED Talk: Sir Ken Robinson: How schools can nurture creativity (video)
18 jan Wereldprimeur op Bett en NOT 2019
17 jan Doorstroom vmbo-mbo wordt verbeterd
17 jan Limburgse scholen slaan handen ineen tegen cyberpesten
Kennispartner
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?