Burgemeester dreigt met sluiten Vindicat

09-01 10:17 | bron: Onderwijsland

GRONINGEN - De Groningse studentenvereniging Vindicat heeft een waarschuwing gekregen van burgemeester Peter den Oudsten. De burgemeester dreigt met het intrekken van de exploitatievergunning of het tijdelijk sluiten van de vereniging. Aanleiding is een geweldsincident tijdens een Vindicatfeest in mei vorig jaar. Het bestuur van de vereniging weigerde daarna mee te werken aan het politieonderzoek.

Vindicat kan de maatregelen verwachten als de vereniging binnen een jaar weer de fout ingaat. De gemeente bevestigde dinsdagmiddag berichtgeving van die strekking door de Groningse stadsblog Sikkom.

In de waarschuwing staat dat de burgemeester door de politie is geïnformeerd over een "ernstig geweldsincident” tijdens het feest en dat Vindicat weigerde om de naam van de verdachte door te geven aan agenten. Volgens Vindicat deden ze dat om de privacy van de leden te beschermen.

Daadwerkelijke sluiting is pas aan de orde "na een derde waarschuwing”, aldus een woordvoerder van de burgemeester. Vindicat is geschrokken. "U begrijpt dat het intrekken van de exploitatievergunning vergaande gevolgen heeft voor de leden en mogelijk het voortbestaan van Vindicat”, schreef de vereniging aan de burgemeester. Vindicat zegt dat de waarschuwing een extra aansporing is om de cultuur binnen de vereniging te veranderen. "We zien ook dat er stappen zijn gezet. Zo zijn afgelopen jaar de introductietijd en het driedaagse feest Kermesse zeer goed verlopen. Ook proberen we in samenwerking met de gemeente de problemen aan te pakken.”

Het is niet voor het eerst dat Vindicat in opspraak raakt. In mei vorig jaar werden de bestuursbeurzen ingetrokken omdat de vereniging een ander geweldsincident verzuimde te melden bij de gemeente en de universiteit, terwijl dit wel de afspraak was. In december 2017 deed een Vindicatlid aangifte nadat hij door twee andere leden ernstig was mishandeld tijdens Kermesse.

Bron: ANP

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
25 mrt Mertens grijpt naast titel 'beste docent ter wereld'
25 mrt Mbo'er met niet-westerse achtergrond vindt nog steeds moeilijk een stageplek
25 mrt Niveau meisjes bij schooladvies vaak lager ingeschat dan van jongens
25 mrt Waarom fouten maken juist goed is…
22 mrt Schoolsysteem Magister urenlang offline door DDoS-aanval
22 mrt Laat vooral zien hoe mooi werken in het onderwijs is!
22 mrt Boekenweek start met Boekenbal
22 mrt Financiële problemen door Wet passend onderwijs
22 mrt Kinderopvang: banengroei van 7,1 procent in jaar tijd
22 mrt Gratis proefcursus ‘Flipping the classroom - de basis’ voor leraren bij E-WISE
21 mrt Geschorste techniek docent wil baan terug via geschillencommissie
21 mrt D66 werkt aan initiatiefwet directe bekostiging onderwijs
21 mrt 'Mobieltjes in klas bieden ook kansen'
21 mrt Moeten scholieren verplicht leren programmeren?
21 mrt 4 & 5 april: Congres Formatief evalueren
Kennispartner
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?