VMBO Maastricht 'werkt keihard aan herstel'

30-11 08:31 | bron: Onderwijsland

MAASTRICHT - "We werken keihard aan herstel.'' Hiermee reageert het bestuur van de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs LVO donderdag op een eerste samenvatting van het rapport van de Onderwijsinspectie.

De Onderwijsinspectie heeft in september onderzoek gedaan op VMBO Maastricht, dat onder LVO valt. De inspectie noemt VMBO Maastricht daarin een "zeer zwakke school’’. Als dat binnen een jaar niet verbetert, kan de minister van onderwijs de financiering van de school stopzetten. De conclusies werden deze week gedeeld met onder anderen de ouders van de leerlingen.

"Dat laatste zal niet gebeuren'', aldus een woordvoerster van de LVO donderdag. "Want VMBO Maastricht heeft inmiddels stappen gezet. We herkennen ons in de knelpunten die de Inspectie aangeeft voor VMBO Maastricht. Lesuitval is bijvoorbeeld afgenomen. Verbeteringen zijn merkbaar voor onze leerlingen. Bij aantoonbare verbeteringen is het niet aan de orde dat de financiering voor VMBO Maastricht stopt. We werken keihard aan herstel.’’

De school lag onder vuur na het examendebacle. Op 22 juni kregen honderden leerlingen van de school te horen dat ze alsnog gezakt waren omdat de schoolexamens niet deugden.

Volgens de Inspectie zijn de lessen die de leraren geven, van voldoende kwaliteit. Maar de school moet meer doen om de veiligheid van scholieren en leraren te waarborgen. Er komt veel onrust het klaslokaal binnen, deels omdat mensen die op de school niks te zoeken hebben, in en uit kunnen lopen. De school gaat hier niet altijd goed mee om, aldus de Inspectie.

De school erkent dat. "Voor ons is de veiligheid van leerlingen en personeel een heel belangrijk aspect. De inspectie is daar kritisch op. Dat nemen we zeer serieus en we zijn ook onmiddellijk aan de slag gegaan'', zei de woordvoerster donderdag.

Volgens de inspectie vallen er ook te veel lessen uit waardoor leerlingen veel lessen verzuimen. Bovendien moet er meer gedaan worden om kennis en kunde van leraren op peil te houden. Volgens de school is de lesuitval inmiddels aangepakt.

Bron: ANP

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
15 feb Ministerie in gesprek met Driestar College over Nashville-verklaring
15 feb Meer nieuwe leden voor studentenverenigingen
15 feb OLVG scherpt autorisatie werkstudenten aan rond lek patiëntgegevens
15 feb Minder administratie door nieuwe wet over persoonsgegevens in het onderwijs
15 feb Basisscholen verwachten grote toestroom expatkinderen
15 feb Oplossingen voor drie veel voorkomende schoonmaakproblemen in het onderwijs
14 feb Opnieuw scholierenprotest in Den Haag
14 feb Kwart leerlingen middelbare school Goes ziek thuis
14 feb ChristenUnie: neem vaccinweigeraar serieus
14 feb Dus zó doe je dat, leerlingen eigenaar maken van hun leerproces
14 feb Leerlingen basisschool krijgen vaker les in grote klassen
14 feb 'Jongens leren beter lezen met veel meisjes om zich heen'
13 feb Veiligheid van kinderen op wachtlijst Kinderbescherming in geding
13 feb 'Schooladvies weer na eindtoets'
13 feb Rutte kan klimaatspijbelaars niet overtuigen: acties gaan door
Kennispartner
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?