VMBO Maastricht 'werkt keihard aan herstel'

30-11 08:31 | bron: Onderwijsland

MAASTRICHT - "We werken keihard aan herstel.'' Hiermee reageert het bestuur van de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs LVO donderdag op een eerste samenvatting van het rapport van de Onderwijsinspectie.

De Onderwijsinspectie heeft in september onderzoek gedaan op VMBO Maastricht, dat onder LVO valt. De inspectie noemt VMBO Maastricht daarin een "zeer zwakke school’’. Als dat binnen een jaar niet verbetert, kan de minister van onderwijs de financiering van de school stopzetten. De conclusies werden deze week gedeeld met onder anderen de ouders van de leerlingen.

"Dat laatste zal niet gebeuren'', aldus een woordvoerster van de LVO donderdag. "Want VMBO Maastricht heeft inmiddels stappen gezet. We herkennen ons in de knelpunten die de Inspectie aangeeft voor VMBO Maastricht. Lesuitval is bijvoorbeeld afgenomen. Verbeteringen zijn merkbaar voor onze leerlingen. Bij aantoonbare verbeteringen is het niet aan de orde dat de financiering voor VMBO Maastricht stopt. We werken keihard aan herstel.’’

De school lag onder vuur na het examendebacle. Op 22 juni kregen honderden leerlingen van de school te horen dat ze alsnog gezakt waren omdat de schoolexamens niet deugden.

Volgens de Inspectie zijn de lessen die de leraren geven, van voldoende kwaliteit. Maar de school moet meer doen om de veiligheid van scholieren en leraren te waarborgen. Er komt veel onrust het klaslokaal binnen, deels omdat mensen die op de school niks te zoeken hebben, in en uit kunnen lopen. De school gaat hier niet altijd goed mee om, aldus de Inspectie.

De school erkent dat. "Voor ons is de veiligheid van leerlingen en personeel een heel belangrijk aspect. De inspectie is daar kritisch op. Dat nemen we zeer serieus en we zijn ook onmiddellijk aan de slag gegaan'', zei de woordvoerster donderdag.

Volgens de inspectie vallen er ook te veel lessen uit waardoor leerlingen veel lessen verzuimen. Bovendien moet er meer gedaan worden om kennis en kunde van leraren op peil te houden. Volgens de school is de lesuitval inmiddels aangepakt.

Bron: ANP

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 dec Aantal docenten zonder vast contract aanzienlijk toegenomen
14 dec CBS: 44 procent van zzp'ers in onderwijs na 5 jaar nog altijd zzp'er
14 dec Werkgevers, geef docenten vertrouwen
13 dec 'Mobieltjes in klas bieden ook kansen'
13 dec Slob praat vandaag met schoolleiders uit het hele land
13 dec Linkse oppositie: laat gemeente 'voorschool' betalen
13 dec Nederland scoort niet goed op gelijke kansen in voortgezet onderwijs
13 dec Minder administratie door nieuwe wet over persoonsgegevens in het onderwijs
13 dec 5 tips om te voorkomen dat je met kerst nog moet werken
12 dec 'Jongens leren beter lezen met veel meisjes om zich heen'
12 dec Uitvoering toezicht en handhaving kinderopvang op orde: tijd voor een volgende stap
12 dec AOb: ‘Beter rigoureus dag schrappen dan doormodderen met onbevoegde leraren’
12 dec PvdA wil grondwettelijke vrijheid van onderwijs inruilen voor kansengelijkheid
12 dec Schoolklassen ondervragen BN'ers in Saved by the Bell
12 dec Aanpakken schoolstress kan psychische problemen bij kinderen voorkomen
Kennispartner
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?